Yalova Belediyesi Raif Dinçkök Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen kongreye 522 delege katıldı. MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmet Özataman ile Bursa Milletvekili Necati Özensoy ve MHP’nin Yalova’daki kurucularından Turan Koçal da katıldı.

Divan Başkanlığı’nı Özataman’ın yaptığı kongrede Yalova Belediyesi Mehteran Takımının gösterisi ilgiyle izlendi. Özataman, konuşmasında 2012’nin Haziran ayında yapılacak büyük kongre öncesinde bugün itibariyle 809 ilçe ve Yalova ile birlikte 37 ilde kongre süreçlerini sorunsuz olarak tamamlamış olduklarını belirtti. Özataman, Türk milletinin tarihin hiçbir döneminde olmadığı kadar sıkıntılı bir süreçten geçtiğini ve Türk milliyetçilerine tarihin hiçbir döneminde olmadığı kadar ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

Özataman, “Yasaklarla mücadele vaadinde bulunan bir iktidar var. Ama işte bir tatlı masal anlatılıyor. Darbelerle mücadele eden bir iktidar…Darbelerin ne olduğunu ve bu millete nasıl bedeller ödetildiğini en iyi bilenlerdeniz. Biz MHP olarak darbelerin her türlüsüne karşıyız. Hangi mazeretle ve kim tarafından yapılmış olursa olsun karşıyız. 12 Eylül’den hesap soracağız deyip, 2 eski general hakkında soruşturma başlatmakla 12 Eylül’den hesap sorulmaz. 27 Nisan e-muhtırasıyla ilgili yaptığınız görüşme milletin aklında. O e-muhtıracı paşa ile Dolmabahçe’de ne konuştunuz açıklayın. Samimi iseniz 27 Nisan e-muhtırasıyla ilgili de soruşturma başlatın” diyerek AKP iktidarını eleştirdi.

Faaliyet Raporu’nun ve gelir gider raporunun ibra edilmesinin ardından MHP İl Başkanı Hasan Topçular yaptığı konuşmada, her türlü şartlara göğüs gererek 3 hilale gölge düşürmeden en yükseğe taşıma gayretinde olduklarını belirttiği konuşmasında, “Hep birlikte Yalova siyasetini takip ediyoruz. Yalovamızda olumsuzluklar yaşanıyor. Yalova Türkiye’nin en güzel şehirlerinden biri. Biz o güzellikleri korumak istiyoruz. Çünkü bizim yüzümüzde maske yok, halkın içindeyiz. Birileri gibi yalan söylemiyoruz. Yalova’da oy oranımızı yüzde 4’lerde yüzde 14’lere taşıdık. 3 İl Genel Meclisi üyemiz var, 2 belediyemiz var ama artık MHP bunlarla yetinecek bir parti değil. Önümüzdeki dönemde Yalova’daki 15 belediyenin tümüne talibiz. Yakında çok önemli gelişmeler olacak, bizi dikkatle takip edin” dedi

Yalova’nın AKP ve CHP’li iki milletvekilinin TBMM kürsüsünde Yalova’nın hiçbir sorununu dillendirmediğini, Yalova’ya hiçbir katkılarının olmadığını ifade eden Topçular, “Bunu değiştirmek Yalova halkının elinde. Bir Vopak kimyasal depolama hikayesi dönüyor Yalova’da. Sorsanız AKP dahil herkes karşı. Ama bakıyorsunuz İl Genel Meclisi’nde gizli oturum yapılıyor ve o yapılan gizli oylama ile termik santralin önü açılıyor. Orada 8 AKP üyesine, AKP Milletvekili Temel Coşkun tarafından  verilen talimatla önü açılmıştır.

Vopak’a karşı olduklarını söylüyorlar, yalan söylüyorlar, Vopak’a AKP İl Teşkilatı olur vermiştir. Biz neden karşıyız? 1999 depreminde burada kimyasal sızıntı olduğu zaman bizler dağlara kaçtık, bunun psikolojik travmasını hepimiz yaşadık. Şimdi Vopak’ı da getirmek istiyorlar. AKP 10 yıldır Yalova’ya yalan getirmiştir, bunun dışında da getireceği bir Betebet şey yoktur” dedi. Topçular, 80 öncesi dönemde milliyetçi hareketin ödemesi gereken tüm bedelleri ödediğini ve şimdi iktidarı hak ettiğini sözlerine ekleyerek, herkesi ülkücü hareketin çatısı altında toplanmaya davet etti. Ardından geçilen seçimde oy birliğiyle seçilen yeni yönetim ise yedeklerle birlikte 70 isimden meydana geldi.

MHP İl Teşkilatı Yönetim Kurulu’nda Sami Bahçekapılı, Mehmet Necati Vural, Adnan Kırtay, Mesut Gider, Tuncay Dağ, Ethem Güler, Recep Aydın, Murat Ekinciel, Ali Oğuz Berberoğlu, Mahir Soysal, Hüseyin Demiryürek, Cumhur Ümit Serpen, Durmuş Ali Sallan, Serpil Güler, Selami Yılmazer, Ayfer Kılıç, Emre Başaran, Abdullah Gencer, Alkan Sertkaya, Süleyman Irmak, Ömer Faruk Özkan, Murat Gürel, Sevilay Dağtekin ve Ayşe İpek yer aldı.

Hasan Topçular, Sami Bahçekapılı ve Şaban Önder Dönmez ise Üst Kurul Delegesi oldular. Disiplin Kurulu’na da Menderes Erceylan, Hamit Bozkurt, Murat Yılmaz, Ömür Geçkin, Adem Güneri, İlhan Kalyoncu, Mesut Ayık seçildi.

 

Editör: TE Bilişim