Milletvekili Coşkun’un yakın ilgisinden memnun olduğunu ifade eden Kent Konseyi Kadın Meclis Başkanı Nurten Anıl, katılımcılar adına söz alarak, “Yalova Milletvekilimiz Sayın Temel Coşkun’un her konuya hassasiyetle ve önemle yaklaştığını biliyoruz. Bizler de bugün burada hem Kent Konseyi kadınlarının hem de engelli kardeşlerimizin katılımı ile oluşturduğumuz heyetle birlikte Sayın Mileltvekilimizi ziyaret etmek, başarılarılı çalışmalarının devamı için destek vermeye hazır olduğumuzu ifade etmek için burada bulunmaktayız. Misafirperverliği ve her birimize göstermiş olduğu yakın ilgiden dolayı Sayın Milletvekilimize meclisimiz, derneğimiz ve hemşerilerimiz adına teşekkürlerimizi sunuyoruz. Siyasette kadınların temsil edilmesine öncülük gösterilmesini önemsiyor, daha fazla kadının siyaseten temsil makamlarında bulunması için desteklerini beklediğimizi ifade etmek istiyoruz” dedi.

Ziyarette taleplerini, duygu ve düşüncelerini ifade eden katılımcılar engellilere ve kadınlara önelik yapılan yatırımlardan ve çalışmalardan memnun oldularını ifade ettiler. AK Parti ile kadın ve engelliler konusunda önemli bir değişim yaşandığını, atılan adımların bugüne yapılan en hassasiyetli yaklaşım olduğunu söylediler.

Hanımların, engellilerin ve engelli ailelerin ziyaretinden memnuniyet duyduğunu ifade eden Yalova Mileltvekili Temel Coşkun, “ülkemizde hanımlar ve engelliler için önemli sosyal, kültürel ve ekonomik düzenlemeler yapılmış, AK Parti’den sonra adeta devrim niteliğinde dünya ülkelerine örnek olacak nitelikli bir değişim süreci yaşanmıştır. Başabak’ımızın hanımlar ve engelliler konusundaki hassasiyeti, Hükümetlerimizin günü kurtarma anlayışı yerine ileriye dönük, kalıcı ve istikrarlı yatırımlarıyla kadın ve engellilerin toplumsal açıdan yeri ve önemi bambaşka hale gelmiştir.

Engellilerin hayatın her alanında kimseye muhtaç olmadan hayatlarını sürdürebilmeleri temel bir insan hakkıdır. Bu bağlamda, engelli vatandaşlarımızın maruz kaldığı eşitsizlikleri ortadan kaldırmak, istihdam yoluyla özgürleşmelerini sağlamak, yaşam koşulları ve bakım hizmetlerini iyileştirmek, ön yargılarla mücadele etmek ve onlara güvenli bir gelecek sunmak Hükümet olarak temel gayemizdir.

Kadın istihdamını artırmak ve kadının toplumda yerini ve önemini daha değerli kılacak bir çok çalışma yine Hükümetimizin önemli gündem maddesi haline gelmiştir. Ailenin korunması ve kadına şiddetin engellenmesi kanunu çıkarılmış, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca düzenlenen panel ve çalıştaylarla vatandaşlarımız detaylıca bilgilendirilmektedir. Çalışan kadının aile ve çocuk hakları genişletilmiş, ihtiyaçları önemli ölçüde karşılanmıştır. Siyasette yönetici kademelerinde, seçimlerde listelerde kadınlara yer verilmesi yine AK Parti ile gündeme gelmiş, uygulamalara istikrarla devam edilmiştir.

Kısacası kadınımız ve engellilerimiz bizler için ayrıca, ayrıcalıla önemlidir. Bu konuda atılması gereken her adıma, değinilmesi gereken her konuya hassasiyetle yaklaşıyoruz. Hükümetimiz ve AK Parti Genel Merkezinin yürütmüş olduğu çalışmalarla kadın ve engellilere yönelik yapıcı ve tamamlayıcı tüm girişimler devam etmektedir. Bildiğiniz üzere Genel Merkez Siyasi ve Hukuk İşleri uhtesinde kurulan Yaşlı ve Özürlü Çalışma Grubu üyesiyim. Orada da engelli kardeşlerimize yönelik önemli noktalara temas ediyor, çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz. Çalışmalarımız tamamlanınca sonucu Genel Merkezimize rapor halinde sunacağız.

Bu güzel ziyaret vesilesi ile siz değerli hanfendilerle, engelli kardeşlerim ve değerli aialeleri ile bir arada olmaktan gurur duyduğumu ifade ediyor, her birinize teşekkür ediyorum” dedi.

Kadınların, engelli vatandaşların taleplerini dinleyen, kendilerine yardımcı olan Milletvekili Coşkun’a teşekkür eden heyet, kendisine çiçek hediye ettiler.

Editör: TE Bilişim