CHP Çiftlikköy İlçe Başkanı Nedim Güler Çiftlikköy Belediyesi’nin 4.5 yıllık Ali Murat Silpagar yönetimi esnasında, “kredi, borç, arsa satışı” gibi kelimelerle tanıştığını dile getirdi. Silpagar’ı sert bir dille eleştiren CHP Çiftlikköy İlçe Başkanı Nedim Güler, “Son günlerde yerel basında AKP’li yöneticilerin açıklamalarını okudukça biz Çiftlikköylüler şaşkınlıktan şaşkınlığa sürükleniyoruz. Yatıyorlar kalkıyorlar başta Yalova Belediyesi olmak üzere CHP’li belediyelerin borçlarından bahsediyor, icraatlarının yetersizliğini ağzından düşürmüyorlar. AKP’li yöneticiler, bu sözleri söyledikçe, ‘Acaba hiç Çiftlikköy’de kendi belediyesinde ne olup ne bitiyor diye soruyor mu’ diye düşünmeden edemiyor insan. AKP’li yöneticilere tavsiyemiz önce Çiftlikköy Belediyesi’nin halini öğrensinler ondan sonra Yalova Belediyesi’nin ve CHP’li diğer belediyelerin borçlarını ağızlarına alsınlar.  Çiftlikköy Belediyesi, 4 buçuk yıllık Ali Murat Silpagar döneminde borç batağına saplandı. 1987 yılından bu yana borç nedir bilmeyen Çiftlikköy halkı ilk kez “kredi, borç, arsa satışı” gibi kelimelerle tanıştı. Sayın Ali Murat Silpagar, kasasında nakit parası, sıfır borcu bulunan belediyeyi 4 buçuk senede 50 Milyon TL’nin üzerinde borçlu hale getirdi. Ayağını yorganına göre uzatmayı bilmeyen, hesapsız kitapsız harcamaları alışkanlık haline getiren bir belediye yönetimiyle karşı karşıyayız. AKP’li meclis üyeleri bile kesin borç rakamını bilmiyor” dedi.

“Meclisin tek gündemi borçlanma”

Meclise her ay yeni bir borçlanma yetkisinin geldiğini belirten Güler açıklamasında, “İller Bankası’na hali hazırda milyonlarca borcu olan belediye yeniden kredi için İller Bankası’na gidiyor. İller Bankası bile Çiftlikköy Belediyesi’ne artık kapıyı gösteriyor. İş yapan müteahhidine para veremeyen belediye, apar topar olağanüstü meclis düzenleyip özel bankadan yüksek faizle borç alıyor. Borç harç sürdürülmeye çalışılan asfalt çalışmaları bu yüzden sürekli kesintiye uğruyor. Ak Partili meclis üyeleri bile sürekli borçlanılmasından şikayet ediyor, “Yeter, artık borçlanmayalım” dediklerini tüm Çiftlikköy biliyor” diye konuştu.

“Bütçe bile denkleşmiyor”
Çiftlikköy Belediyesi’nin bütçeyi bir türlü denkleyemeyen bir hale geldiğini vurgulayarak, “2016 kesinleşen bütçesinde 20 Milyon, 2017 kesinleşen bütçesinde 31 Milyon TL açık var. Bütçe bile denkleşmiyor, mızrak artık çuvala sığmıyor. Üzerine iki yıl içerisinde değeri 30 Milyonu aşan satılmış onlarca arsa var. Belediye şirketinin halini ise kimse bilmiyor. Çalışanlarına maaş ödeyemediği dillerden dillere dolaşıyor. Asfalt çalışmaları duruyor; borçlanmalar, arsa satışları tam gaz devam ediyor” dedi.

Önce Çiftlikköy’e baksınlar
AK Parti yönetimini de eleştiren Güler, “Tüm görev süresi boyunca hiçbir sorumuza yanıt veremeyen Belediye Başkanı Sayın Ali Murat Silpagar, bu açıklamamız üzerine yine belediye basın bürosunda yazdırdığı metinleri Ak Partili yöneticilere söylettirmesin. Yalova’daki AK Parti yöneticilerine tavsiyemiz kendilerinin borçla bıraktığı, geçmişten bu yana borç sarmalında bulunan, 150 bin kişiye hizmet veren Yalova Belediyesi ya da hacizlerle boğuşurken bugün düze çıkmayı başaran Çınarcık Belediyesi gibi CHP’li belediyelerle değil sıfır borçtan bugünlere gelen Çiftlikköy Belediyesi’ne bir baksınlar. Borçsuz, harçsız bir belediye nasıl batırılır görsünler” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim