Ak Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel, kendisini ve Ak Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak'ı hastane konusunda göreve davet eden Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'a sert bir şekilde cevap verdi. Demirel, "Benim ne kadar göre adamı olduğumu değerli Yalova halkı bilir. Sen önce ne kadar görev adamı olduğunu kanıtla" diye seslendi. 
Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman Ak parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel ve Ak Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak'ı hastane konusunda göreve davet ederek, "Hastanenin bir an önce ihaleye çıkmasını sağlayın" demişti. Bu çağrıya meclisteki çalışmalar nedeniyle Ankara'da olan Ak parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel'den Yalova'ya gelir gelmez cevap geldi. Demirel, "Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman bizi göreve davet etmiş. Sayın başkan benim ne kadar göre adamı olduğumu değerli Yalova halkı bilir. Sen önce ne kadar görev adamı olduğunu kanıtla. Bu da ancak seçimde Yalova halkına verdiğin sözleri yerine getirmekle olur" dedi. 
Havanda su dövmeyiz
Ak Parti iktidarı olarak 15 yılda yaptıkları çalışmaların halk tarafından net olarak görüldüğüne dikkat çeken Demirel, " Ayrıca biz havanda su dövseydik Ak Parti olarak 14 yıldır iktidarda kalamazdık. Yine belirtmek isterim ki benim kavgayla işim olmaz. Ama sayın başkan Yalova halkının dikkatini başka yerlere çekmek istiyorsa biz ona alet olmayız. Bizim kayıkçı kavgamız olmaz. Bizim tek düşüncemiz halkımıza hizmet edebilmektir" diye konuştu. 
"Sen istedin diye değil halk istedi diye yapacağız" 
400 Yataklı Devlet Hastanesi'nin mutlaka yapılacağını dile getiren Demirel, "Gelelim hastane konusuna. Hastane bizim sözümüzdür ve mutlaka yapılacaktır. Hastaneyi sayın Vefa Salman istediği için değil Yalova ve bölge halkı istediği için yapacağız. Yalova'da sağlık hizmetlerinin dünü ve bugününe baktığımız zaman çok şeyin eskisine oranla çok daha iyi olduğunu görmemek için kör olmak lazım. Artık kalp anjiyosundan, kemoterapi tedavisine kadar daha önceleri eksikliğini çektiğimiz sağlık hizmetlerini verebilmekteyiz. Artık bir anjiyo için hiç kimse yollarda eziyet çekmemektedir. İnşallah yakın zamanda açık kalp ameliyatlarını yapacak ünitelerin Yalova'ya kazandırılması için de hazırlıklarımız son aşamaya gelmiştir. Sayın başkanın endişesi olmasın bizler Ak Parti olarak milletimize en iyi hizmeti verebilmek için gece gündüz kafa yoruyoruz. Kendisi de ona buna laf yetiştirmeyi bıraksın belediye başkanı olarak güzel Yalova'mızı çok daha yaşanası hale nasıl getireceği konusuna kafa yorsun" dedi. 
"Ağaçları keserek destek verdi"
Köprülü kavşak çalışmaları kapsamında Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'a tırnak içerisinde "Ağaçları keserek verdiğin desteğe" sözleri ile teşekkür eden Ak parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel, "Her yaptığı güzel işin de bizim tarafımızdan takdir edileceğini bilsin. Tonami Meydanında yapılan köprülü kavşağın yapımında ağaçları keserek verdiği katkıya da teşekkür ederiz. Her yapılan güzel hizmetin arkasında bilinsin ki halkımızın duası vardır" diye konuştu. 
2017 yatırım programına alınacak
400 yataklı Yalova Devlet Hastanesi'nin 2017 yatırım programına alınacağını dile getiren Demirel sözlerini şu şekilde tamamladı, "Tekrar söylemek gerekirse arsa problemleri yüzünden her ne kadar belli bir gecikme yaşanmışsa da hastanemiz 400 yataklı olmak üzere önümüzdeki yıl Sağlık Bakanlığı yatırım programına alınacaktır. Ardından da Yalova halkının hizmetine sunulmak üzere çalışmalara başlanacaktır. Yalova halkı müsterih olsun. Bizler seçilmiş ve atanmışlar olarak halkımızın hizmetkarı olmaya devam edeceğiz. Hizmet kervanına katılmak isteyen herkesle her konuda ortak hareket etmeye hazırız"
Editör: TE Bilişim