DSP İl Başkanı Cemal Bayram yaptığı açıklamada,DSP'nin kurucu başkanı Bülent Ecevit’in 11. ölüm yıl dönümünde andı. Bayram, "Ecevit, Demokratik Sol öğretisiyle önder oldu" dedi.
Eski Başbakanlardan ve Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Bülent Ecevit`in ölüm yıldönümü nedeniyle açıklama yapan DSP İl Başkanı Cemal Bayram, "Demokratik Sol öğretisiyle önder oldu. Nezaket ve zarafetiyle tüm gönüllerde yer aldı.İlkeli ve dürüstlüğü örnek oldu.İleri görüşlülüğü derinliği kararlılığı önder devlet adamlığını sundu.Ezilenlerin sesi,emeğin mücadelesinin akıllı savunucusu oldu."dedi
Bayram açıklamasını şöyle sürdürdü, "Emekle sermayenin savaşımını değil birliğini barışını getirdi. Emperyalizme karşı meydan okurken içte işbirlikçi güçlerle birlik olan dış güçlerce vuruldu.Son günlerinde yılmadan yol gösterici oldu ve,Son dizeleriyle şöyle veda etti:Artık gidiyorum…Beni uğurlayın kardeşlerim.Hepinize eğilerek ayrılıyorum. Uzun zaman komşuluk ettik, ama verebildiğimden çok aldım.. Şimdi gün ağardı. Karanlık köşemi aydınlatan lamba söndü.. Bir davet geldi ve ben yol için hazırım.Bu ayrılış gününde bana bol şans dileyin arkadaşlarım. Beraberimde ne götüreceğimi sormayın.  Atatürk’ün izinde Laik Demokratik Sosyal Bir Hukuk Devletini yaşatmamızı ümit eden bir kalple aramızdan ayrıldı.11. yılında rahmet ve minnetle anıyoruz. Mekanın cennet olsun büyük insan"

Editör: TE Bilişim