Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Yalova İl Başkanı Hasan Topçular, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye haddini bildireceğini dile getiren CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce'ye sert bir dille cevap verdi. Topçular, "İnce'nin Devlet Bahçeli’ye haddini bil demesi onun kendi hadsizliğidir" dedi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki söz düellosu Yalova'ya da sıçradı. Geçtiğimiz gün yaptığı açıklama ile MHP lideri Devlet Bahçeli'yi eleştirip, "Haddini bildiririm" diyen CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce'ye, MHP Yalova İl Başkanı Hasan Topçular'dan aynı sertlikte cevap gecikmedi. Topçular, MHP Lideri Bahçeli'ye had bildirmenin, kimsenin haddi olmadığını dile getirerek İnce'ye şu sözlerle cevap verdi, "Muharrem İnce, Genel Başkanınız Kılıçdaroğlu'nun eleştiremediği, Genel Başkanımızı eleştirmeye sizin sıkletiniz yetmediği gibi, böyle bir durumda, Hak ettiğiniz cevabı da gerektiği gibi alırsınız. Sayın Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli, Türk milletinin sözcüsüdür. Kandilin ve hainlerin sözcüsü durumuna düşmek, milletin beklentisini görmeden siyaset yapmak, ülkenin bütünlüğüne kast edenlerin, şehit cenazelerine sevinenlerin ayağına gidip ziyaret etmek, onların temsilcisi durumuna düşmek nasıl bir siyasi anlayıştır.  Bu tarz siyaset anlayışına sahip olanlar, Ülkücü hareketin mensuplarını eleştiri hakkını nasıl ve nereden kendilerinde görüyor. Bu olsa olsa akıl tutulmasıdır"
"Bahçeli bu ülkenin sigortasıdır"
MHP Yalova İl Başkanı Hasan Topçular, ülkenin bir olumsuzluğa sürüklenme tehlikesi oluştuğunda ilk ortaya çıkıp "dur" diyecek kişinin MHP Lideri Bahçeli olduğunu dile getirdi. Topçular, "Sayın genel başkanımız vatanın bekçisi, ülkenin sigortasıdır. Eğer ülkeyi kaosa, çıkmaza yada karışıklığa sürükleyecek bir durum var ise genel başkanım kimseyi beklemez ortaya çıkar ve lidere yakışan iradeyi ortaya koyar, herkese gereken cevabı verir haddini de bildirir. Sayın İnce'nin Devlet Bahçeli’ye haddini bil demesi onun kendi hadsizliğidir. Sayın İnce; sen genel başkanımıza had bildirme sevdasına düşeceğinize, sayın genel başkanımızın söyledikleri ve uyarılarından ders çıkarsanız sizlerin menfaatine olacak bir durumdur" diye konuştu.
"Dün Kılıçdaroğlu'nu demokratik olmamakla suçluyordun"
Kısa bir süre öncesine kadar İnce'nin CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu demokratik olmamakla suçladığını da hatırlatan Topçular, "Zamanında Engin Alan suçsuz yere hapse girdiğinde bizde yürüyebilirdik, hukuku tanımıyoruz deyip ülkeyi kaosa çekebilirdik ama yapmadık. Hukukun üstünlüğünü tanıdık bekledik ve adalet tecelli etti. Madem siz hukuka karşı böyle bir tutum içindeydiniz,bizim vekilimiz tutuklandığında neredeydiniz. Ayrıca Sayın İnce düne kadar kendi genel başkanını hukuksuz ve demokratik olmamakla suçlarken bugün ne oldu da inanmadığı genel başkanını savunur hale geldi.

Bir gün genel başkanımıza hukuk lazım olmaz zaten var olan hukuka genel başkanımız her daim uyar. O yüzden iğneyi kendinize çuvaldızı başkasına batırın. Önce siz kendiniz var olan hukuku tanıyın sonra başkasına hukuk dersi verin. Siz Devletin en gizli belgelerini yasadışı bağlantılarla sızdırın siyasi malzeme yapın sonra da ben suçsuzum deyin bu ne anlama geliyor sayın İnce. Kimse kusura bakmasın da bu millet enayi değil, burası da muz cumhuriyeti değil. Değil milletvekili Cumhurbaşkanı da olsanız yapılan yanlışların hesabı hukuk karşısında verilmelidir. Herkes nasıl hukuka uyuyor ve ona göre davranıyorsa sizde uymak zorundasınız" dedi.
"Sen Yalova'nın sorunlarıyla ilgilen"
CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce'yi biraz da Yalova'nın sorunlarıyla ilgilenmeye davet eden MHP Yalova İl Başkanı Hasan Topçular, " Zaten İnce'nin bugüne dek yaptığı tek şey ortada var olan bir aleve körükle gitmektir. Bugün de bizi şaşırtmadı. Sayın İnce'ye samimi bir uyarıda bulunayım; genel başkanımıza dil uzatacağınıza biraz da olsa Yalova’mızın sorunlarını dile getirseniz umarım o zaman asli görevinizi yerine getirmiş olacaksınız. İlimizle alakalı Biz kendisinden daha fazla gensoru sunduk mecliste. Son olarak madem genel başkanını çok seviyor ve koruyor onu yalnız bırakmasın yürüdüğü yolda, sahilde beklemek ile Ankara sıcağında yürümek bir değildir. Sayın Genel Başkanımız ne güzel söylemiş Akılsız başın cezasını ayaklar çekermiş"

Editör: TE Bilişim