Şener, MHP İl Başkanı Hasan Topçular’ın sözlerini nezaketten uzak bulduğunu dile getirerek, “Barzani Bayrağını Türkiye’de kim göndere çekti desem CHP diyecek kadar gözü kararmış, gerçeklerden kopmuş bir İl Başkanının kaba söz ve iftiralarını kendisine aynen iade ediyorum” dedi.

MHP tarafından düzenlenen konferansta MHP Yalova İl Başkanı Hasan Topçular’ın sözlerine geçtiğimiz gün cevap veren CHP İl Başkanı Ertan Şener sert sözlerle Topçular’a yüklenmişti. MHP kanadından da hızla cevap verildi. Söz düellosu kesilmedi ve CHP İl Başkanı oldukça sert eleştiriler içeren bir açıklama ile MHP İl Başkanı’na yeniden yüklendi. Şener, “Siyasi nezaketten uzak, kaba, ilkesiz, tutarsız” olarak nitelediği Topçular’a şu sözlerle cevap verdi, “MHP İl Başkanı Hasan Topçular kendisinin, partisinin ve ittifak kurdukları AKP’nin geçmişi hatırlatılınca siyasi nezaketten uzak, kaba, ilkesiz, tutarsız bir dile başvurmuştur. Bir siyasi parti, bir siyasetçi geçmişten söyledikleri ve yaptıkları ile gurur duymalıdır, o açıklamalarını sahiplenmelidir. Sahiplenmiyorsa ya geçmişte söyledikleri yanlıştır ya da şimdiki söyledikleri yanlıştır.

‘AKP ve Erdoğan PKK kadar tehlikeli’ dedikten sonra gidip AKP ile ittifak yapabilmek ve bu ittifakı savunabilmek zordur, zor olduğu için Hasan Topçular kaba bir dile, iftiracı bir siyaset anlayışına sığınmaktadır.

Habur’da terörist karşılama törenleri düzenleyenleri, Valilere PKK’ya operasyon yapmayın talimatı verenleri, bu ülkenin milli ordusuna kumpas kuranları, Şehitlerimize kelle diyenleri, FETÖ’ye ne istedilerse verenleri, bu kişilerle yaptığınız kirli ittifakı, CHP’ye iftira atarak aklayamazsınız.

Memleketi yönetenler daha önce başka çizgideymiş, MHP ile ittifak kurunca MHP çizgisine gelmişler, bu da MHP’nin başarısıymış!

Nedir o çizgi? Sabah akşam Atatürk’e hakaret eden, Keşke Yunan Galip gelseydi diyenleri Hastanede ziyaret edenler mi sizin çizginize geldiler? Bu mu sizin çizginiz? Keşke Yunan Galip gelseydi diyenleri hastanede ziyaret etmek hatadan dönmek midir? Vatandaşımızın Mustafa Kemal Atatürk’ün askerleriyiz yazısı bulunan tişörtü nedeniyle Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Meclise alınmaması mıdır sizin çizginiz? Cumhuriyetimizin tapu senedi Lozan’a hezimet demek mi sizin çizginiz?

ÖSO ile Kuvayi Milliye’yi bir tutmak mı sizin çizginiz? Bu milletin dişinden tırnağından artırarak kurduğu Şeker Fabrikalarını satmak mıdır sizin çizginiz? İttifak kurduğun partinin Milletvekili FETÖ borsası kuruldu, milyon dolarları veren itirafçı adı altında serbest kalıyor derken hangi çizgiden, hangi mücadeleden bahsediyorsunuz? PKK ve PYD’lilerin cenazesine giden siyasetçi arıyorsan ittifak kurduğun partinin milletvekilleri arasında fazlasıyla görebilirsin. PYD liderini Türkiye’de kim ağırladı desem, ittifak yaptığınız Referandum öncesinde Barzani Bayrağını Türkiye’de kim göndere çekti desem CHP diyecek kadar gözü kararmış, gerçeklerden kopmuş bir İl Başkanının kaba söz ve iftiralarını kendisine aynen iade ediyorum.

Cumhuriyet Halk Partisi ‘keşke Yunan Galip gelseydi’ diyenleri hastanede ziyaret edenlerle asla ve asla aynı çizgiye gelmez, aynı ittifaka girmez, doğru bildiklerini dün olduğu gibi bugün de savunmaya, söylemeye devam eder”

Editör: TE Bilişim