Eski Bakan Yaşar Okuyan’ın Marina Tike Restoran’da düzenlenen iftar yemeğinde yakın dostlarının yanı sıra Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Çiftlikköy eski belediye başkanı Metin Dağ da hazır bulundu.

İftar yemeğinin ardından yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili olarak basın mensuplarına değerlendirmede bulunan Okuyan, Cumhurbaşkanının tarafsız olması gerektiğini söyledi. Okuyan  “Türkiye’yi bölme noktasında, kırk bin kişinin katili ile masaya oturup, müzakere yapan bir kişiyi  seçmenin Cumhurbaşkanlığı köşküne götürmeyeceği kanaatindeyim. Başbakanın ağzından Türk lafı çıkmıyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin başına Türk olmaktan sıkılan bir adamı, Türk Milleti’nin o makama getirmemesi lazım” dedi.

 Cumhurbaşkanlığı seçimine bir  ay kaldığını belirten Okuyan, “Üç aday var. Biri PKK’lı, diğeri Cenabı-ı Allah’ın bize verdiği siyasi bir bela, bir musibet. Diğeri de birçok partinin, farklı kesimlerin ortak adayı. Her adayla ilgili değerlendirme yapılabilir. Ama ben inanıyorum ki, seçmen şu sorunun cevabını verecek. Hakkında bu kadar şaibe ve iddialar olan bir kimseyi Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin en üst makamı Cumhurbaşkanlığı makamına bu milletin seçmeyeceğini düşünüyorum. Türkiye’yi bölme noktasında, kırk bin kişinin katili ile masaya oturup, müzakere yapan bir kişiyi Cumhurbaşkanlığı köşküne seçmenin götürmeyeceği kanaatindeyim. Başbakanın ağzından Türk lafı çıkmıyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin başına Türk olmaktan sıkılan bir adamı Türk Milleti’nin o makama getirmemesi lazım. Cumhurbaşkanlığı makamı devleti temsil eder. Başbakanlık koltuğunda oturan zat, ben tarafsız olmam diyor, devletle millet arasında tarafım diyor. Başbakanın bu lafını çok önemsiyorum. Bu konuya parlamentodan, muhalefet kanadından cevap gelmesi gerekir diye düşünüyorum. Devletle milletin arasında ‘milletin tarafını tutuyorum’ diyen bir insan Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturmamalı. Bu  makam devletin en üst makamı. Oturacağın makam devlete ait. Bir insan milletle devleti karşı karşıya getirir mi, Başbakanlık koltuğunda oturan zatın, Allah yardımcısı olsun” diye konuştu.

Ardından Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Yaşar Okuyan’a günün anısına tabak takdim ederek,  “Yalova’nın Yaşar Abisine verdiği tüm destek ve katkılardan ve bizi burada bir araya getirdiğinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim