Kavurma faturalarıyla ilgili yine seçilirse halkla bir araya gelebilmek için yine bu tür yemekli organizasyonlar yapacağını söyleyen Koçal, "Seçim kampanyası 15 Şubat tarihinde başlamıştır. 15 Şubat - 30 Mart tarihleri arasında Yalova Belediyesi'nin bu şekilde bir etkinliği olmamıştır. Bu tür organizasyonları yapacaklarını kendileri de bir televizyon programında dile getirdiler. yaratılmak istenen izlenim farklı.

Parti amblemi altında, parti propaganda toplantılarında yapılan yemekleri belediye ödemiş gibi göstermek istiyorlar ama bunların tüm giderini parti ödedi. bu yemeklerle ilgili faturalarda partide var açıklaması da parti de var. Bunlar olayları birbirine karıştırarak karalama kampanyası yapmaya çalışıyorlar." şeklinde konuştu.

"Olayları saptırarak bir karalama kampanyası yapıyorlar"

Şemsiyelerle ilgili sorulara da cevap veren AKP Yalova Belediye Başkan Adayı Yakup B. Koçal, "İzmir, Kadıköy, Şişli gibi CHP'li belediyeler de ulusal bayramlarda büyük organizasyonlar düzenliyorlar ve bu organizasyonlar da tüm kesimlerce meşru olarak değerlendiriliyor. Bizde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı büyük bir organizasyonla kutladık. Bu kutlama içinde üzerinde Türk Bayrağı olan birde Yalova'nın sloganı "Mutlu Yalova" sloganı olan şemsiyeler yaptırdık. Olayları saptırarak bir karalama kampanyası yapıyorlar. Mart ayında seçimde yağmurlu bir ortamda geçtiği için orada da şemsiye kullandık ama bu şemsiyelerin üzerinde AKP amblemi vardı ve parasını AKP ödedi. Hatta Yalova'da yapılan basın toplantısında 70.000 TL civarındaki bedelini gösterdim."

Yalova Belediyesi'nin depolarında bulunan bisikletlerle ilgili olarak iki yıl önce başlatılan Organik Ulaşım Projesi'nin teşvik edilmesi amacıyla bazı kriterlere sahip lise ve orta okul öğrencilerine dağıtılmak üzere alındığını dile getiren Koçal, depolarda 200 - 300 adet daha bisikletin olduğunu söyleyerek, bunların CHP tarafından seçim propagandası olarak kullanılmasına şaşırdıklarını dile getirdi.

AKP Adayı Yakup B. Koçal, CHP Adayı Vefa Salman hakkında sürekli "Muharrem İnce'nin ortağı" olarak hitap etmesi üzerine sorulan soruda, " Herşeyleri ortak çünkü.. Son dönemde bir işe ortak oldular, battılar zaten. Başka bir iş yaptığı da yok. Sayın başbakanın CHP Genel Başkanına söylediği gibi "İki Koyunu Güdemezler" aynı şey bunlar içinde geçerli. 50 yaşına kadar kendi iş tecrübeleri olmayan insanların Yalova gibi önemli bir kenti yönetme iddiasının olabilmesi mümkün değil." ifadelerini kullandı.

"En Büyük Kul Hakkı İftiradır."

Seçim sonrasında Belediye çalışanlarının maaşlarının deşifre edilerek usülsüzlük varmış gibi gösterilmesine tepki gösteren Koçal, " Sözledikleri şeylerde usülsüzlük ve yolsuzluk yok. Vicdani bir muhasebesi yapılması lazım, ortada hiç birşey olmamasına rağmen ortada yolsuzluk var, ortada hırsızlık var diyerek bir algı saptırması organizasyonu yapmaya çalışıyorlar. Bu bir iftira bu bir karalama, bu da kul hakkıdır. Daha üç haftalık belediye yönetimi sürecinde sadece benle ilgili değil, belediye çalışanlarını teker teker deşifre ettiler. İnsanların gözünde bana yakın olanlara daha fazla maaş verdiğim gibi bir düşünce yaratmaya çalışıyorlar fakat belediye çalışanlarının nasıl maaş alacağı keyfi olamaz, hukuki dayanakları vardır. Bütün personale devletin belirlediği maaşın dışında, işçilerle yapılan toplu sözleşme gereği ilave performansa dayalı ödemeler yapılıyor. " dedi.

Zambak projesinin günümüz şartlarıyla değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen AKP Yalova Belediye Başkan Adayı Yakup B. Koçal, "Eskiden kurumlarda gözükmeyen adamlar iş yapmıyor, hak etmeden maaş alıyor mantığı vardı. Biz Yalova Belediyesi olarak Türkiye'de ilk defa olan örnek bir proje olan Zambak projesini hayata geçirdik. Şuan Yalova Belediyesi'nin %70'inin Belediye binasında olmasına gerek yok. Hepsi dijital ortamında çalışıyorlar. Bireyin dakika dakika, saniye saniye ne kadar hizmet ürettiğini sistem üzerinden görebiliyoruz. Bir elektronik belge yönetimi, kalite yönetimi, performans yönetimi, süreç yönetimi hepsini uyguladığımız bir bilgisayar düzeni kurduk. Biz Yalova Belediyesi'nde devrim yaptık.

Sistem şu şekilde işliyor, belediyenin vatandaşla karşılaştığı, Hizmet Masaları dediğimiz yere baş vuru yapıyorsunuz. İmar ile ilgili bir talep mi getirdiniz. Oradaki görevli talebi dijital ortama giriyor ve sistem üzerinden ilgili personele görev gidiyor. Personel o görevi tamamladıktan sonra vatandaşa ya dijital ortamdan yada vatandaş belediyeye çağırılarak sonuç iletiliyor. En önemlisi bu sistem sayesinde belediyelerde partizanlığı, rüşveti, usulsüzlüğü ortadan kaldırıyoruz. Hiç kimsenin inisiyatifinin olamayacağı bir sistem, çünkü her işlem sisteme girdikten sonra takip ediliyor ve her işin tamamlanması için bir süre mevcut. İmar durumu 8 saatte verilmesi gerekiyor ama şuan 2 saatte veriliyor. Önemli olan da bu değil mi? Vatandaşın en hızlı şekilde işinin halledilmesi gerekiyor. Vatandaş verdiği işin, başkalarına ne kadar sürede verildiğini de kontrol edebiliyor.

Bu sistem sayesinde Yalova Belediyesi'nde ıslak imza yok. Benim belediyede olmama gerek yok. Herhangi bir yerden bu sistem sayesinde hem performansı, hem yapılan işleri takip edebiliyorum ve imzamı da oradan atıyorum. Evet, ihtiyaç fazlası insanlar var ama bunları sosyal bir sıkıntı çıkmaması için ikincil görevlerde çalıştırıyoruz. Çıkartabiliriz, ki bildiğim kadarıyla CHP 80 kişiyi işten çıkardı.

3 haftada o kadar çok yıkım yapmaya başladılar ki Yalova halkı bunu gördü bunun muhakkak seçimde karşılığı olacaktır." dedi.

Editör: TE Bilişim