Ayhan burada yaptığı konuşmada, Türkiye’nin yol ayrımına gittiğini dile getirerek, “Ülke bugün bir yol ayrımında. Nasıl bir yol ayrımında dediğimiz zaman; devletimizin temelini atan, bağımsızlığını bütün dünyaya duyuran, ilan eden iradenin sahibi Türk milliyetçileriyle, Türk milliyetçilerini ayaklar altına almaya çalışan bir iradenin mücadelesi. Yol ayrımı bu. Biz MHP olarak, Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Türk milliyetçilerinin iradesini devam ettiriyoruz. Mevcut iktidar Türk milletinin, Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğini, mecliste Türk milletinin seçtiği parlamentodaki siyasi partilerle değil kendi isteği doğrultusunda 30 bin kişinin katiliyle müzakere yolu seçiyor. Adına bizim ‘İhanet Süreci’ değimiz, onların ‘Çözüm Süreci’ dediği, ülkenin çözülmesine yol açan, yol açacak olan bir uygulamaya doğru gidiyorlar. Biz buna müsaade etmeyeceğiz” ifadesini kullandı.

Ardından Erkan Yapıcı, aday listesini divana sundu. Oylamaya geçildiği sırada eski Merkez İlçe Başkanlarından Şaban Önder Dönmez de divana konuşmak için dilekçe sundu. Toplam 211 delegenin oy kullandığı seçiminde oyların tamamını alan Yapıcı, başkanlığa seçildi.

Daha sonra Dönmez, söz alarak konuşma yapmak istedi. Bu sırada partili yöneticilerle, Önder’in yanında yer alan grup arasında sözlü tartışma başladı. Tartışma bir süre sonra kavgaya dönüşürken salon dışında da partililer birbirlerine yumruklar attı.

Yaşanan gerginlik MHP İl Binası önünde de sürdü. Polis yoğun güvenlik önlemleri aldı.

Editör: TE Bilişim