Ak Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel Halk Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilen, "Yerel Yönetimler Şurası'nda partililerine seslendi. Demirel, "Önce gönül alın sonra hizmet yapın. Hizmet yaparken halkın gönlünü almayı unutmayın" diye konuştu. 
Yerel Yönetimler Şurası Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Şuranın açılış konuşmasını Ak Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak yaptı. Öztabak, Ak Parti'nin gerçekleştirdiği hizmetlerle Yalova'yı modern bir kente dönüştürdüğünü dile getirdi. Öztabak'ın ardından söz alan Ak Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel ise, "Burada belediye başkanı arkadaşlarımız yaptıkları çalışmaları anlattı. Gerçekten çok güzel hizmetler yapılıyor. İnşallah bir dahaki yılarda daha güzel çalışmalar yapılacak. Tabi bizde şuanda Ankara’ya gidip geliyoruz. 1,5 aydır çalışmalara başladık. Daha önceki dönemi saymıyorum. Şuanda Ankara’ya değil de TBMM’ye alışmaya çalışıyoruz. Çünkü il başkanı olduğum dönemlerde Ankara’ya gidip geliyordum ama şuan meclise alışmaya çalışıyorum. Orada tam bir Hacivat ve Karagöz oyunu oynanıyor. Mecliste iktidar ve muhalefet partilileri bulunuyor. Allah iktidar partisinin yardımcısı olsun.  İktidar partisi olarak verdiğimiz vaatleri yerine getirmeye çalışırken muhalefet partilileri de bunu engellemeye çalışıyor. Birisi ülkenin geleceği için çalışırken diğeri de engellemeye çalışıyor.”
Muhalefet partileri eleştiren Demirel, “Özellikle meclis çalışma saatleri 15 ile 19 saatleri arasındaydı. Biz bunu uzattık ve 14-20 saatleri arası yaptık. Tabi CHP ile HDP rolünü çok iyi oynuyor. HDP her söz alışında özellikle kürsüyü kullanmak adına Güneydoğu’da devletimizin PKK’ya karşı verdiği mücadeleyi provoke etmeye çalışıyor. Yani katliamları, camilerin bombalanmasını PKK değil de devlet yapıyormuş gibi konuşuyor.  Adeta PKK’yı aklamanın gayreti içinde. Zaten PKK’nın meclisteki ne yazık ki sözcüleri.”
Belediye başkanlarına seslenen Demirel, şunları kaydetti:
“Benim burada belediye başkanlarına tavsiyem var. Tabi benim değil Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın tavsiyesidir bu. ‘Hizmet yaparken milletin gönlünü unutmayın’ derdi değerli arkadaşlar. Yani önce gönül almak daha sonra hizmet yapmak. Dolayısıyla hizmet ederken bizlere oy veren vatandaşı unuttuğunuz an sandıktan farklı sonuçlar çıkabiliyor. Tabi yerel yönetimler iktidar partisi için çok önemlidir.  Geçmişte örneklerini gördük. Partilerini de batıranlar yerel yönetimlerdir. Dolayısıyla biz bugünlere geldiysek yerel yönetimlerin halkın gönlünde taht kurması ve beklentilere cevap vermesiyle olmuştur. Ben Belediye başkanlarıma yaptıkları güzel çalışmalardan dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”
Konuşmasında İl Genel Meclisi’ne de teşekkür eden Demirel, “Belediyeler merkezlere İl Genel Meclisi de köylere hizmet veriyor. İl Genel Meclisi Başkanımız Yaşar Demirel’in şahsında bütün İl Genel Meclisi üyelerimize yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum. Çünkü Yalova’nın hangi köyüne gidersek gidelim göğsümüz kabarıyor. Yapılan hizmetlerden vatandaş memnun.  Ayrıca merkezde belediye bizim değil ama belediye meclis üyelerinde çoğunluk bizim. Onlara da yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.
 Ankara’daki makam odasının kapısının herkese açık olduğunu dile getiren Demirel, “şunları kaydetti: “Beni ziyarete çok sayıda arkadaşımız geliyor. Elimizden geldiğince onlara yardım etmeye çalışıyoruz. Talep ve isteklerini üst makamlara iletiyoruz. Yalova’nın gelişmesi için elimizden ne geliyor4sa yapmaya hazırız. Projelerin hayata geçilmesi için tüm belediye başkanları her zaman kapımızı çalabilir.”
Editör: TE Bilişim