Milletvekili Genel Seçimleri için oy kullanma işlemi başladı. Saat 08:00 itibarı ile Yalova'da da vatandaşlar sandık başına koştu. Kimliklerini ibraz eden vatandaşlar oy pusulalarını da alarak yeni hükümeti belirleyecek olan mührü pusulalara bastılar.  Yalova'da oy kullanmak için sandık başına gelen yaşlılara öncelik tanındı. Sandık görevlileri de oylarını kullanan yaşlılara oy kullanma kabinine kadar eşlik ederek yardımcı oldular. 

Oylarını kullanan vatandaşlar ise seçimlerin ülkeye huzur ve mutluluk getirmesi temennilerinde bulundular.

Oylar Tek Tek Sayıldı

Saatler 17:00'yi gösterdiğinde ise oy kullanma işlemi sona erdi. Sandık kurulları oyları tek tek sayarak tutanaklara işlediler. Bu arada parti müşahitleri de sayım işlemine eşlik ettiler. Tutanaklara işlenen oylar ise sandık kurulu başkanlarınca Yalova Adliyesinde bulunan seçim kuruluna ulaştırılarak teslim edildi.

Seçim Huzur Ortamında Gerçekleşti
Yalova genelinde oy kullanma işlemi esnasında bir olumsuzluk ve tatsızlık yaşanmadı. Yalova Emniyet Müdürlüğü ekipleri ise oy kullanılan okullarda güvenlik önlemlerini sıkı tuttu. Bir olumsuzluk yaşanmamasını sağlamak için yoğun çaba harcayan ekipler kesin olmayan resmi sonuçların açıklanması ve seçim kurulunun kapanmasına kadar görev yaptılar. 

Editör: TE Bilişim