CHP Yalova İl Başkanı Özcan Özel, CHP İl binasında düzenlediği basın toplantısıyla yeniden İl Başkanlığına aday olduğunu açıkladı.
CHP Yalova İl Teşkilatında gerçekleştirilen basın toplantısında Özcan Özel'e destek vermek için CHP Merkez İlçe başkanı Ertan Şener, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, Koru Belediye Başkanı Kamil Yaman, Kaytazdere Belediye Başkanı Ali Kangal ve çok sayıda partili hazır bulundu. 27 Aralık Pazar günü Yalova Halk Eğitim Merkezinde saat 13.00’te gerçekleşecek olan CHP Yalova İl Kongresi öncesinde basın açıklamasıyla adaylığını duyuran CHP il Başkanı Özcan Özel, CHP İl Başkanlığı kongresinde Yalova Merkezden 86, İlçe ve beldelerden ise 106 delege olmak üzere toplam 192 delegenin kongrede oy kullanacağını açıkladı.
Basın toplantısında adaylığını açıklayan Özel, 2012 Haziran kongresiyle görevi teslim aldıklarını, görevi teslim alırken hedeflerinin yerel seçimler ve Mlilletveili seçimleri olduğunu belirterek “ Bu süreler içerisinde Kavgasız gürültüsüz bir biçimde Parti içi demokrasiyi çalıştırıp  adaylarımızı belirleyip yola çıktık İyi bir organizasyon kaliteli ve coşkulu bir çalışmayla  yerel seçimlere girdik. Yalova’nın daha önce görmediği kadar milletvekilini,il başkanını , konuşmacıları  getirip doldurulamaz denilen salonları tıka basa doldurduk” dedi
Özel,  İki belde belediyesi, 2 il genel meclisi üyesiyle girdiğimiz seçimleri, 2 ilçe belediyesi, 3 belde belediyesi, 5 il genel meclisi, 57 belediye meclisi üyeliği kazanarak taçlandırdıklarını belirttiği konuşmasında “ Sudan bahanelerle iptal edilen Yalova Belediyesi seçimlerini tüm Türkiye’ye örnek olacak bir çalışmayla bir kez daha kazandık Cumhurbaşkanlığı ve iki kez yapılan genel seçimleri Türkiye ortalamasının üzerinde oy alarak tamamladık Yalova’da yapılan en kalabalık yürüyüş   ve mitingleri gerçekleştirdik. Bize bu mutlulukları yaşatan tüm ilçe örgütlerimize Belediye başkanlarımıza , sayın Milletvekilimiz Muharrem İnce'ye sonsuz teşekkür ederiz. Bu örgüt CHP’ nin  Yalova’da gördüğü en başarılı örgüttür ;  Bütün Türkiye’ye örnek gösterilecek bir örgüttür. Bu örgüt bütün ana kademe , kadın kolları , gençlik kolları kongrelerini şenlik tadıyla yaparak gelen bir örgüttür. Gelinen noktada hala gerçekleştiremediğimiz hayallerimiz ,  tamamlayamadığımız işlerimiz ve eksiklerimiz olduğunu biliyoruz." şeklinde konuştu. 
Önümüzdeki dönemde seçimler olmadığını, sakin bir dönem yaşanacağını da bildiğini vurgulayan Özel" Ama ülkemizin içinde bulunduğu olağan üstü koşullarda  eskisinden daha çok çalışmamız gerekiyor.İşte bu nedenle, bir dönem daha İl Başkanlığına adayım. Bu dönemde  partimizin 6 ok ilkeleri doğrultusunda kaliteli bir örgüt yaratmak için adayım.Her türlü ayırımcılığı ret edip, insana öncelik veren bir anlayış yaratmak için adayım.Siyasette ve yönetimde  temiz toplum amacına ulaşmış bir örgüt yaratmak için adayım. Yurtta ve dünyada barışı ;  Ülkemizin ve yurttaşlarımızın güvenliğini sağlayan ; Çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmış bir Türkiye yaratmak için adayım .Öncelikleri ;insan , demokrasi , insan hakları , güvenlik , barış , ahlak , hoşgörü , katılımcılık, onurlu çalışma hakkı , yoksullukla mücadele olan,yenilikçi bir CHP için adayım.” diye konuştu. 
Özel açıklamasını şöyle sonlandırdı." CHP , ağırlaşan kent sorunlarının çözümünde yerel  yönetimlere  makul  ölçülerde yeni yetkiler verecek , yurttaşların yerel yönetimin kararları üzerinde daha fazla söz sahibi olmasını sağlayacaktır. CHP yerel yönetimleri , yerel iktidar odakları değil , yerel demokrasi odakları olarak görür. Demokratikleşmeyi , modernleşmeyi , çağı paylaşmay , insan onuruna saygıyı, eşitliği temel alan yerel yönetimlerimizle örgütümüzü  birlikte çalıştırabilmek için adayım. Değerli yol arkadaşlarım. Bu duygu ve düşüncelerle sözlerime son verirken 27 Aralık Pazar günü yapacağımız il kongremizin partimiz adına hayırlı olmasını diler,Bu gün idrak ettiğimiz Mevlüt Kandilinizi kutlar, Buraya kadar gelerek beni yalnız bırakmayan Belediye başkanlarıma,ilçe başkanlarıma,siz değerli partililerime,basınımızın değerli mensuplarına teşekkür eder saygılarımı sunarım. “
Editör: TE Bilişim