Yalova'ya yatırımlarda kullanılmak üzere gönderilen 5 milyon TL Ak Parti ile CHP arasında tartışmaya neden oldu. Ak Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun'un, "Piyango" olarak nitelendirdiği paraya CHP kanadından, "Büyük ikramiye mi? Amorti mi?" sorusu geldi. CHP adına açıklama yapan İl Başkanı Özcan Özel, "AKP Yalova Milletvekili, İl Başkanı, ilçe başkanları ve AKP’li İl Genel Meclis üyeleri Yalova’ya Başbakanlık tarafından Yalova Valiliği’ne gönderilen 5 Milyon TL ödeneğin nasıl kullanılacağını belirlemek için toplantı yapmışlar!

İktidarları döneminde Yalova’dan toplanan vergi kadar Yalova’da kamu harcaması yapmayan AKP’nin milletvekili 5 milyon TL ödenek için harcama yetkilisi Vali yardımcısı gibi açıklama yapmış ve bu paranın piyango olduğunu söylemiştir.

Yalova’ya Piyango diye açıklanan bu para kaçak sarayın 4 aylık elektrik faturasıdır!

Yalova’ya Piyango diye açıklanan para AKP’li eski İçişleri Bakanı Muammer Güler’in oğlunun evinde bulunan ve 3-5 kuruş dediği paranın 4 katıdır!

Yalova’ya Piyango diye açıklanan bu para Cumhurbaşkanı’na alınan uçağın değerinin 91’de biridir.

Yalova’ya piyango diye açıklanan bu para kaçak sarayın açıklanan maliyetinin 274’te biridir.

Yalova’ya piyango diye açıklanan bu para sadece 2014 yılında Yalova’da toplanan verginin 100’de 1’dir.

Yalovalıyı kandırmayın Sayın Milletvekili!

O para piyango değil, milletin parasıdır, o para Yalovalının ödediği vergidir, vergi cezasıdır, trafik cezasıdır.

Ve o parayı kullanacak olan köylerin ihtiyaçları doğrultusunda valiliktir, siz harcama yetkilisi değilsiniz,  o para da sizin babanızın parası değildir.

Siz bu ödenekleri açıklayarak ve bu açıklamayla paranın nasıl kullanılacağı konusunda Vali’nin ve İl Genel Meclisi’nin yetkisini gasp ederek partinizin yetkililerinin Yalova’ya verdiği sözleri unutturmazsınız,

Sözlerini yerine getirememenin ezikliği ile bu ödeneği piyangoya benzeten  Milletvekiline bu ödenekten hangi illere kaç TL gönderildiğini, Yalova’nın bu iller içinde aldığı ödenek bakımından kaçıncı sırada olduğunu, AKP döneminde Yalova’nın yapılan yatırım bakımından iller arasında kaçıncı sırada olduğunu açıklamaya davet ediyorum.

İşte o zaman piyangonun büyük ikramiye mi, amorti mi olduğu ortaya çıkacaktır!  İşte o zaman Milletvekili kendisini harcama yetkilisi olarak görmekten vazgeçecek, yapabiliyorsa Milletvekilliği yapacaktır" dedi. 

Editör: TE Bilişim