Ak Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun geçtiğimiz Cuma günü düzenlediği basın toplantısında CHP ve CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce'yi eleştiren açıklamalarda bulunmuştu. Bu açıklamalara cevap CHP İl Başkanı Özcan Özel'den geldi. Sert bir dille Coşkun'a cevap veren Özel, "Sandık Görevlisi Yaptığınız Kişiyi  YSK’ya şikayet ederek kısıtlıdır, oy kullanamaz demek olumlu da, bunu gündeme getirmek olumsuz  mu sayın Temel Coşkun? Temel Coşkun Yalova’yı olumlu yönleriyle tanıtıyormuş da, bizim Milletvekilimiz ve Grup Başkanvekilimiz olumsuz yönleriyle tanıtıyormuş! Söze bak, söyleyene bak!” diye konuştu

"Sen Nerenin Milletvekilisin?"

Vergi silahını Yalova’da muhalifleri susturmak için kullanıldığını söyleyen Özel, “AKP’nin ihale şampiyonlarının vergi vermediğini çarşaf çarşaf yazıyor, Sayıştay raporları yazıyor. Sen bunlardan rahatsız olmayıp, yerel seçimlerden hemen sonra Yalova esnafı üzerindeki incelemeyi mi savunuyorsun? Sen kimin tarafındasın Temel Coşkun? Sen nerenin Milletvekilisin?” diye sordu.

“Yalova Sizin İçin Küçük Bir Şehirdir, Ama Bizler İçin Bir Sevdadır”

CHP Yalova İl Başkanı Özcan Özel açıklamasında,” Temel Coşkun’u biz iyi tanırız, hele hele milletvekilimiz Muharrem İnce’yi derenin öbür tarafından gelmekle suçladığı, ötekileştirdiği açıklamalarıyla tanırız. Temel Coşkun bir açıklamasıyla Türkiye’de gündem olabilmiştir, o açıklaması da Yalova’da ve tüm Türkiye’de yaşayan göçmenlerimizi üzmüştür. Yalova bizim için küçük bir şey değildir Temel Coşkun. Yüzde 70 oy alacağız diye girdiğiniz seçimlerde kendi sandık görevlinizin kısıtlı olduğunu iddia ederek YSK’ya başvuracak kadar alçalanlara karşı önemli bir direnç noktasıdır. O nedenle siz Yalova Belediyesi’ni küçük bir şey olarak görebilirsiniz, ama bizim için Yalova sevdadır”  dedi.

Özel açıklamasını şu sözlerle sürdürdü; "Tarihe Yalova’da kendi sandık görevlisini seçimi kaybedince bu kişi kısıtlıdır, oy kullanamaz diyerek YSK’ya şikayet eden partinin milletvekili olarak geçmek sizi rahatsız etmiyor mu? Bunları gündeme getirmek şov mu Temel Coşkun? Bizim Belediye Başkanımız aslanlar gibi görevinin başındadır, sen seçimi kaybedince YSK’nın önünde yatan garip şaşkınlarla bizim Belediye Başkanımızı karıştırma! Milletvekilimizin Yalova Valisi’ne yönelik söylediği sözler ortadadır, siz parti devletinin valisi olan ve kamu olanaklarını, kamu kurumlarının veri tabanını partinize açan Valinin avukatlığını yapmaya devam edin, biz Yalova halkının avukatı, sözcüsü oluruz. Adayınız itiraf etti, itiraz dilekçesini nasıl hazırladıklarını anlattı. Ankara’da Tavacılarda gezeceğine Yalova’yı takip et, kimin ne dediğini daha iyi anlarsın! Sayın Coşkun Bülent Arınç  Yalova’ya gelmedi mi, helikoptere binip gelmedi mi? Milletvekilimiz Muharrem İnce’yi hedef alarak Yalova’yı Muharrem İnce’den kurtarmaktan söz etmedi mi? Bu mu sizin milli iradeye saygınız, bu mu sizin Yalovalıların iradesine saygınız? Sayıştay raporlarını meclisten gizleyen, Sayıştay raporları meclise gelirse muhalefet bizi duman eder diyen partinin Milletvekili Temel Coşkun, Yalova’daki esnafın defterleri incelenirken, AKP döneminin ihale şampiyonları vergi veriyor mu/vermiyor mu? Gazeteler AKP’nin ihale şampiyonlarının vergi vermediğini çarşaf çarşaf yazıyor, Sayıştay raporları yazıyor! Sen bunlardan rahatsız olmayıp, yerel seçimlerden hemen sonra Yalova esnafı üzerindeki incelemeyi mi savunuyorsun? AKP dönemimin vergi politikalarının adaletsiz olduğuna ilişkin yüzlerce örnek sayarız!  Vergi silahını muhalifleri susturmak için nasıl kullanıldığını da ispatlarız. Sen kimin tarafındasın Temel Coşkun? Sen nerenin milletvekilisin?” 

Editör: TE Bilişim