AKP Milletvekili Temel Coşkun’un, İl Danışma kurulunda yaptığı "CHP erken seçim istemiyor. Bunların milletle yüz yüze gelme sıkıntıları var. Bu yüzden erkene alınmasını istemiyorlar” açıklamasına yanıt veren Özel  “Milli irade diyen, egemenlik kayıtsız şartsız milletindir diyenler referandumdan neden çekiniyorlar” dedi.

Özel, açıklamasında  “AKP, yerel seçimleri öne alma düşüncesinde MHP ile anlaşarak Anayasa değişikliğini TBMM’nin gündemine getirmiş, ne var ki değişiklik için gerekli 367 sayısına ulaşamamıştır. Soruyorum, AKP ve MHP’nin Anayasa değişikliği yapmasına sayısal çoğunluğu yettiği halde neden sorumlu CHP olsun? Partinizin milletvekillerine oy verirken CHP mi müdahale edip red oyu mu verdirdi?

Siyasette eleştiri vardır ama kuru sıkı yalan yoktur. Madem CHP milletin içine giremiyor ve aldığı oy sizi rahatsız etmiyorsa, sabah akşam CHP’ye iftira atmak, söze CHP diye başlayıp CHP diye bitirmek niye?  Sayın Coşkun, partisinin il danışma kurultayında soyadına yakışır biçimde coşmuş. Nerede ise gökyüzünden kafasına bir damla yağmur düşse CHP’den bilecek.. Hatta on yaşında olmalarına rağmen 90 yıllık ağabeylerine genel başkanları gibi akıl verecek konumda olduklarını düşünme gafletinde olduklarını söyledi. Biz 10-15 yıl iktidarda kalıp günümüzde yok olan partileri de gördük.AKP nin de geleceği bundan farklı olmayacak.” dedi.

Özel, Anayasaya göre yerel yönetimlerin 5 yıllığına seçildiğini hatırlatarak “ Tarihimizde yerel yönetimlerde erken seçim uygulaması genel olarak yoktur. CHP Anayasanın bu maddesini hatırlatarak, yerel seçimlerin erkene alınmasının ve çıkartılacak olan yerel yönetimler yasasının uygulamaya konmasının Türkiye’nin yararına olmayacağını belirtmiştir” dedi.

Yerel yönetimlerin demokrasinin beşiği olduğunu vurgulayan Özel açıklamasında “ Düşünen ve bütün şehir mantığını uygulamak isteyip, ilk adım olarak yerel seçim yasasını değiştirerek 1500 e yakın belde belediyesini kapanmasına karşı çıkmak fikrinde olması normaldir. Bu nedenle yerel seçimleri öne alan Anayasa değişikliğini doğru bulmamıştır. CHP bu düşüncesini kamuoyuyla paylaşmış, eğer seçim kararı alınırsa seçime de hazır olduğunu belirtmiştir.

Erken seçim Kararı Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık hayalinin TBMM üzerinde otorite kurma çabasından ibarettir Söz konusu İl danışma kurultayında  Kadınların meclise daha fazla yer alacağıda belirtilmiş. Şu bilinmelidir ki, kadınlarla ilgili kota bizim tüzüğümüzde var.Yani biz kadınlara(%33) ve gençlere(%10) kotayı bağış olarak değil tüzük gereği  uyguluyoruz. Sayın Temel Coşkuna tavsiyemdir Tüm örgütüne rağmen nasıl aday olduğunu Yalova halkı biliyor. Bunları unuttuğumuzu zannetmesin. Karşımıza çıkıp demokrasi havarisi de kesilmesin” dedi.

Editör: TE Bilişim