Ak Parti Yalova Belediye Meclis üyesi Ahmet Özsümer'den Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ın, " İnşaat sektörünün önünü tıkayanları ifşa ederim" sözlerine, "Sen kendini ifşa et" sözleriyle cevap geldi.
İmar Planına eklenen plan notunun yeniden değerlendirmesi talebi sonrasında çıkan tartışma karşılıklı atışmalarla sürüyor. Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ın inşaat sektörü ile ilgili sözlerine Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Ahmet Özsümer'den cevap gecikmedi. Özsümer yaptığı yazılı açıklama ile Yalova Belediyesi'nin sektöre destek olduğu sözleriyle bir yıldır inşaat sektörüne kan kusturduğunu iddia etti. Özsümer açıklamasında, "8 Temmuz 2015 tarihli meclis toplantısında Belediye Başkanı ‘’ İnşaat sektörünün önünü tıkayanları ifşa ederim’’ sözlerini ciddi olarak mı söyledi, yoksa kafamı yaptı anlayamadım. Sektöre destek olmalıyız diyorsunuz, bir yıldır kan kusturuyorsunuz. 1 yıldır çeşitli gerekçeler ile ruhsat vermeyen, aylar önce, bu kafayla giderseniz haziran, temmuz ayına kadar ruhsat veremezsiniz, sektörü kitlersiniz uyarılarımıza kulak tıkayanların, akılları başlarına yeni geldi herhalde. Birde ifşa ederiz, biz değil, onlar engelliyor derim diye meclisten tehditler savuruyor, onu örnek alan, ilgili müdür de Belediye Başkan Yardımcısının odasında tehdit dolu ifadelerde bulunuyor. Bir yılda imardan sorumlu Başkan yardımcısından imar müdürlüğünü, çok tepki var diyerek alıp kendine bağlayacaksın, imar müdürünü beceremedi diyerek değiştireceksin, her konuda koştura, koştura ilgili bakanlıktan görüş isteyeceksin, kendi hazırlattığın plan notu teklifine partinin meclis üyelerinin tamamı ve kendin oy vermeyeceksin, tek bir plan notunu 12 ayda 4 kez meclise getirip, 5 defa iptal edeceksin, C sınıfı karneli belediye memuru şehir plancısını YASKİ’ye, bir diğer şehir plancısını veterinerliğe yollayacaksın, sonrada bir mimar plancıyı siyaseten imardan sorumlu danışman olarak göreve getireceksin, bu şahıs danışmanlığın yanında, vatandaş taleplerine imzalı plan raporu yazıp, belediyede işin takibini yaptığında ve biz sorguladığımızda, taş mı yiyecek diyeceksin. Kendi partinin imar komisyonu üyeleri, her komisyon kararına muhalefet şerhi koyup, kendi takip ettikleri konu komisyona geldiğinde kuzu olacak, sen de sessiz kalacaksın, plana yapılan itirazları, eskiye döndük askıya çıkmadık diye red edeceksin, bir ay sonra ay pardon deyip askıya çıkacaksın;
Sonrada inşaat sektörünün muhafızlığına soyunup engelleyeni ifşa ederim diyeceksin. O zaman ramazan şehrindeki o şeffaf odanın çatısına çıkıp ‘benim yüzümden oldu’ diye haykır.
Çiftlikköy, Armutlu, Altınova, Çınarcık, Kadıköy, Esenköy, Termal ve diğer belediyeler de neden problem yok, 30 mart 2014 yılına kadar Yalova Belediyesinde de problem yoktu, şimdi ne değişti o nu sorgulayın" dedi.
Haddinizi Bilin
İmar konularındaki tutumunun altında kimsenin farklı şeyler aramamasını dile getiren Özsümer, "İmar konularında ki tavrımın altın da farklı niyetler arayarak, partili olmamı ve meclis te bulunan arkadaşlarıma ve büyüklerime olan saygı ve sevgimi sorgulamaya çalışanları da buradan uyarıyorum Haddinizi Bilin. Ben Ak Parti meclis üyesiyim, Mecliste tartışabilirim ama kapıdan çıktığım an her şey biter. Partimin ve gurubumun alacağı siyasi her gurup kararına bu güne kadar firesiz uydum ve uymaya meclis üyeliğim devam ettiği sürece devam edeceğim" diye konuştu.
Amacınız Projeyi İptal Etmek Mi?
Özsümer Vefa Salman'a, "Amacınız Yalova Turizm Yatırımları Projesini, Yalova, Spor Tesisleri Ve Kent Meydanı Yatırımları Projesi gibi iptal etmek mi" diye sorduğu açıklamasını şu sözlerle bitirdi:
"Seçim sürecin de sattılar, babalarının malı gibi sattılar, biz satmadan yöneteceğiz diyenler, bu gün bakıyorum, geçen 5 yıllık dönem belediye ye kazandırdığımız arazilerinin tamamını bir yıl da tükettiler. Ama maalesef bir yılda 1 metre kare yer üretemediler. Ve satılmasına karşıyım diyen  sayın Başkan dünkü meclis toplantısın da itiraf etti ‘’ neden satmakta acele ettiniz, dursaydı bu dönem biz satardık’’
2007 den beri turizm tesis alanı (eski arboretium)  olan arazinin satışını, siyasi malzeme yapmaktan bir an önce vazgeçmeleri gerekir. Yok ucuza satıldı, yok efendim termal suyunu getirmekle ilgili teknik bir çalışma yapılmamış, bizi belediye olarak bağlayan bir durum yok diyerek bu proje ötelenmemeli. Satıldığı günkü ihale şartnamesinde ki imar durumu ve imar plan notlarını tekrar geri döndürmek ve özel proje alanına çevrilen bu arazinin tekrar turizm tesis alanına döndürülerek, yatırımcıların meclis kararında ki yatırımları yaptırmayı sağlamak hepimizin görevi olmalı.
Ayrıca sayın Belediye Başkanı 08/07/2015 tarihli meclis toplantısında termal suyun getirilmesi ile alakalı teknik ve bilimsel bir çalışmanın geçen dönem yapılmadığını iddia etti. Bu konuyla ilgili çalışmanın yapıldığını ısrarla ifade etmeme rağmen meclis önünde ısrarını sürdürdü.  Sayın başkan, Talimat verip arşivlere baktırırsa, termal suyu ile alakalı Ankara’da bulunan Doğan Jeotermal isimli firma tarafından hazırlanan teknik raporu görecektir"
Editör: TE Bilişim