Ak Parti Eylül Ayı İl Danışma Meclisi toplantısını Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirdi. Danışma Meclisinde konuşan Ak Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak," Yalova’dan artık hizmet üretmek için bir milletvekilini daha göndermeliyiz" dedi. 
Ak Parti Eylül ayı İl Danışma Toplantısını geniş bir katılımla gerçekleştirdi. Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda ki meclis Ak Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak'ın konuşması ile başladı. Meclise 2 milletvekili göndereceklerine inandığını vurgulayan Öztabak, "7 Haziran seçimleri sonrası oluşan konjonktür bu memleket için hayırlara vesile olmamıştır bu yüzden hiçbir mazeret bu seçimlerde geçerli olamaz. Çalışmalarımız için işlerimizi bahane etmeyelim. 1 Kasım sonrası hiçbirimizin de işi olmayabilir. Buna böyle bakmak lazım. Yalova’mız için durum çok daha önemli. Ben bu salonda bulunan hiçbir arkadaşımın kesinlikle TBMM’ye Yalova’dan İlker Karbuz yerine Muharrem İnce’nin gitmesini isteyenin olabileceğini hiç sanmıyorum. Bu mümkün olamaz. Yalova’dan artık hizmet üretmek için bir milletvekilini daha göndermeliyiz. Bizim devlet büyüklerimize, siyasi büyüklerimize hakaretler yağdıran bir şahsiyeti Yalova’dan milletvekili olarak Ankara’ya göndermeme konusunda Yalovalıları ikna etmeliyiz. Bu teşkilatlar bunu başaracaktır” dedi.
Toplantıda 2. Sıra Milletvekili Adayı İlker Karbuz da bir konuşma yaptı. Karbuz, “Köylerimizi geziyoruz. Köylerimize inanılmaz yatırımlar yaptı ve onlar da bizlere memnuniyetlerini ifade ediyorlar. Yalova’da doğmuş ve büyümüş biri olarak halkımızın bu memnuniyetini görmek bizleri sevindirmektedir. Yalova 2-0’a hiç bu kadar yakın olmamıştı. Buna inancımız tam. Varsa kırgınlarımız bunları bir kenara bırakmamız lazım. Hep birlikte hesap yapalım. 22 bine yakın üyemiz var Yalova’da. Normal hesapta çarpı 3’tür. Yani 66 bin yapar. Biz bu seçimlerde yaklaşık 54 bin civarında oy almışız. Demek ki sandığa gitmeyen seçmenimiz var. Sebebini bilmiyoruz ama bütün seçmenlerin bir kere sandığa gitmesini sağlamamız lazım. Bu üyelerimizin her biri yanına 1 kişi alırsa 88 bin yapar. Hesap ortada. İnşallah rabbim bize bu görevi nasip eder” diye konuştu.
Toplantıda Milletvekili ve 1. Sıra Milletvekili Adayı Fikri Demirel de bir konuşma yaptı. Demirel’in konuşması oldukça sert oldu. Demirel, “Geldiğimiz noktada bu tablo karşısında AK Parti seçmeninin sandığa gitmeyeceğini düşünmüyorum. Mutlaka ve mutlaka Ak Partiliyim diyen seçmen sandığa gidecek. Ben inanıyorum ki bu seçimi Ak Parti kazanacak. Aynı zamanda Türkiye kazanacak. 1 Kasım’da yine aynı tabloyla karşı karşıya kalırsak bir daha telafisi olmayan çöküntüye gireriz. Türkiye güçlü bir ülke. 7 Haziran seçimlerini fırsat bildiler” dedi.
Milletvekili Demirel, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:
“İstenen kelle, Sayın Cumhurbaşkanımızın kellesi. Ama Sayın Cumhurbaşkanımızın kellesi demek Türkiye’nin kellesi demek. Şunu çok iyi bilsinler ki biz bu kelleyi hiç kimseye teslim etmeyeceğiz. Tabi TBMM’de 258 milletvekilimiz oldu. İnanın bu 258 milletvekili de bu sözümün arkasındadır. İnanıyorum yeni seçimde de oluşacak grup da aynı şekilde yoluna devam edecektir. Bizler kelle alacağız ama hiçbir zaman kelle vermeyeceğiz.”
Yapılan konuşmaların ardından meclis toplantısı basına kapalı olarak devam etti.
Editör: TE Bilişim