Ak Parti 5. Olağan Kongre öncesinde il kongrelerinin startını verdi. Bu kapsamda Yalova kongre takvimi de netleşti. Kongre süreci 18 Ekim 2014 Cumartesi günü tüm köy ve mahallelerde gerçekleştirilecek olan delege seçimleri ile başlayacak. Ardından belde ve ilçelerin kongreleri gerçekleşecek. Merkez ilçe kongresi    tarihinde  tamamlanacak. İl Kongresi ise  tarihinde yapılacak. Kongrelerle ilgili bilgi vermek için bir basın toplantısı düzenleyen Ak Parti Yalova il Başkanı Yusuf Ziya Öztabak Ak Parti Genel Merkezinin bu görevi kendisine yeniden tevdi etmesi durumunda görevden kaçmayacağını dile getirdi. Öztabak, "Ak Parti bir çok alanda olduğu gibi aday belirlenmesinde de yenilikler getirdi. Bizim partimizde istişare ve ittifak ön plandadır. Ben şu anda il başkanlığı görevindeyim. Partimi kongre sürecine en sağlıklı şekilde götüreceğim. Partimiz teşkilatımızla yapacağı istişareler neticesinde bu görevi yeniden bana tevdi ederse bu görevden kaçmam. Bizim partimizde başkanlık görevini yürütecek yeterlikte bir çok arkadaşımız vardır. Kim partimizin başkanı olursa olsun bu görevi en iyi şekilde yerine getirir" dedi.

Sözlerini, "Kongrelerimiz büyük medeniyetimizin tüm değerleriyle milletimizle buluşma ve geleceğe taşınma iradesinin kaynağıdır" diye sürdüren Öztabak, "Ak Parti Siyasi Hayata başladığı 14 Ağustos 2001 tarihinden itibaren aziz milletimize taahhüt ettiği ve bugün Yeni Türkiye olarak tanımladığımız demokratikleşme, refah toplumu, kalkınma, öncü ülke olma, ilerleme ve büyük medeniyetimizi geleceğe taşıma süreçlerinin tamamını siyasi yolculuğunun ve büyük başarı hikâyesinin bir destanı olarak gerçekleştirmektedir. AK Parti demokrasiye, milletin değerlerine, ülkemizin birlik ve beraberliğine gösterdiği sadakatle; darbe kurallarını, vesayet sistemini ve gerileme dönemlerini sona erdirmiştir. AK Parti Kurucu Genel Başkanı, Lideri Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve bu büyük davaya inanmış kadrolarıyla birlikte yüzyılımızın ilk 13 yılında kimsenin hayal bile edemediği 1. atılımı gerçekleştirmiştir. Bu atılımın kaynağı demokratik meşruiyet, siyasal meşruiyet ve 9 seçimde milletimizin ortaya koyduğu büyük destektir. Şimdi hedefimiz Cumhuriyetimizin 100. Yılı olan 2023’te 2. atılımı tamamlamaktır" dedi.

Türkiye’nin AK Parti ile dünyada itibarlı ve güvenli bir ülke haline geldiğini söyleyen Öztabak, Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan’ın ardından Başbakan olan Ahmet Davutoğlu’nun ortaya koyduğu örnek tablo ile Türk siyasi tarihine damga vurduğunu söyledi. Kongrelerin öneminden bahseden Öztabak, “  Kongrelerimiz Türkiye’mizin büyük hedeflere ulaşmasının kaynağıdır.

Kongrelerimiz çözüm süreci irademizin kaynağıdır. Kongrelerimiz; Yeni Türkiye’nin vazgeçilmez ihtiyacı olan Yeni Anayasanın Aziz Milletimizle buluşturulma iradesinin kaynağıdır. Kongrelerimiz tüm vesayet kalıntılarının, paralel yapının, milletimize musallat olan tüm musibetlerin tasfiye edilmesinin kaynağıdır. Kongrelerimiz yeni Türkiye yolunda atılacak adımların, gerçekleştirilecek mimarinin meşruiyet kaynağıdır.  Kongrelerimiz öncü Türkiye’nin, tam demokrasinin, yükselen ekonominin, eşit vatandaşlığın, millet-devlet muhabbetinin kaynağıdır.  Kongrelerimiz büyük medeniyetimizin tüm değerleriyle milletimizle buluşma ve geleceğe taşınma iradesinin kaynağıdır.  Nihayetinde kongrelerimiz, 2015 seçimlerine hazırlandığımız bu dönemde aziz milletimizden yeniden güç alacak partimizin ve teşkilatlarımızın tazelenme, yenilenme, kuvvet kazanma, 2023, 2053, 2071 hedeflerine ulaşma iradesinin kaynağıdır. Ve kongrelerimiz millet egemenliğinin, millet iradesinin ve millet iktidarının kaynağıdır” diye konuştu.

"Milletvekilliği Konusu Gündemimizde Yok"

Milletvekilliği aday adaylık sürecine yönelik bir soru karşısında ise Öztabak, "Şu anda tek konumuz partimizin kongrelerini başarıyla tamamlamak ve 2015 seçimlerine partimizi götürecek kadroları tespit etmektir. Şu anda gündemimizde milletvekilliği konusu yok. Milletvekilliğine aday adayı olmak elbette ki tüm parti üyelerimizin hakkıdır. Bu konu kongrelerimiz sonrasında parti gündemimize gelecek" dedi.

Sağduyu Çağrısı


Yalova'da yaşanan olaylarla ilgili de bir değerlendirme de bulunan Öztabak, "Ülkemizde ve son olarak da Yalova'da yaşanan olaylar son derece üzücüdür. Bu olaylarda şehit olan polislerimize de Allahtan rahmet acılı ailelerine başsağlığı diliyorum. Biz ülke olarak bu gibi hadiseleri daha önceden de yaşadık. Ve gördük ki bu olaylar dış mihrakların pompalaması ile meydana geliyor. Halkımızın bu durumun farkında olduğunu görüyoruz. Kimsenin provokasyonlara kapılmamasını ve sağduyulu hareket etmesini istiyoruz. Ülkemiz için en hayırlı olan da budur" dedi. 

Belde ve İlçe Kongre Tarihleri Netleşti

Ardından Teşkilat Başkanı Hüseyin Uygun, kongre tarihleriyle ilgili detaylı bilgi verdi. Uygun, Armutlu ilçesi 8 Kasım 2014, Subaşı-Kaytazdere beldeleri 9 Kasım 2014, Kadıköy-Koru beldeleri 16 Kasım 2014, Altınova ilçesi 23 Kasım 2014, Termal ilçesi 29 Kasım 2014, Çınarcık 7 Aralık 2014, Çiftlikköy 21 Aralık 2014, Merkez ilçenin ise 28 Aralık 2014 tarihinde kongrelerinin yapılacağını açıkladı. İl Kongresi ise Ak Parti Genel Merkezi'nin belirleyeceği bir tarihte gerçekleştirilecek. 

Editör: TE Bilişim