Ak Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ilk defa Yalova’ya geldiğini ve tarihi bir coşku ve kalabalıkla karşılandığını ifade etti. Yalova mitingi sonrasında yaptığı açıklamada: “Başbakanımız Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu yapmış olduğu Büyük Yalova mitingine hemşerilerimizin göstermiş olduğu büyük ilgiden dolayı çok teşekkür ediyorum. Yalova’da gerçekleştirilen miting, esasen 7 Haziran’da şekillenecek tablonun bir özetidir. Her daim yanımızda olan Yalovalı hemşerilerimiz, eski karanlık dönemlerine yeniden sürüklenmek istenen Türkiye’nin önünde yepyeni bir ak meşale daha yakmıştır. Milletimizin coşkusu, heyecanı bizleri sonsuz derecede mutlu etmiştir. Cumhuriyet meydanını dolduran on binlerce Yalovalının hep bir ağızdan ‘Onlar Konuşur AK Parti Yapar’ nidaları bizlerin sorumluluk bilincimizi ve heyecanımızı kat be kat artırmıştır. Ben bu minvalde Yalovalılara ve bu mitingin hazırlanmasında büyük katkı sağlayan tüm teşkilatımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum” ifadelerinde bulundu.

Başkan Öztabak açıklamalarına şu şekilde devam etti: “Başbakan Davutoğlu ile kucaklaşmak ve onun Türkiye için taşıdığı heyecanı paylaşıp kendisine destek olmak için Cumhuriyet Meydanına sığmayan ve Yalova tarihinin en kalabalık mitinglerinden birine imza atılmıştır. Bu miting hem hemşerilerimizin mitinge gösterdiği ilgi hem de miting meydanında yaşanan coşku ve heyecan ile bu seçim sürecine damga vuran bir miting oldu. Mitingin başlamasından saatler önce miting alanına koşup gelen ve miting alanını heyecan ve coşkularıyla damga vuran hemşerilerimizin Başbakanımıza ve partimize gösterdiği teveccüh bizi ziyadesiyle memnun etti. Hepsine minnettarız, hepsine müteşekkiriz. Onların bu meydanda yaşadığı heyecan, onların Cumhuriyet Meydanı’nda sergilediği coşku ve işi gücü bırakarak verdikleri destekle partimize gösterdikleri ilgi bizim hem şevk hem cesaret kaynağımızdır. Onların meydanlarda sergilediği irade ve kararlılık Ak Parti’nin siyasetteki duruşunun ilham kaynağıdır. Ak Parti’nin siyasetteki dik duruşu bu meydanlardan güç almaktadır. Ak Parti’nin iç ve dış mihraklarla milletimize husumet sergileyenlerle kararlılıkla ve tavizsiz mücadele edebiliyorsa o mücadele bu meydanların sahipleri için ve onların meydanlarda verdiği cesaretle yapılmaktadır. Allah, Cumhuriyet Meydanı’nda partimizden desteğini esirgemeyen, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nu büyük bir coşku ile kucaklayan, onunla hasret gidermek için işini gücünü bırakıp, miting alanına koşan ve her seçimde olduğu gibi bu seçimde de partimizin arkasında iri ve diri duracağını gösteren hemşerilerimize bize yaşattıkları onur ve gösterdikleri teveccüh için partimiz ve Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu adına teşekkür ederim” dedi.

Ak Parti Yalova mitingine teşrif eden Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu ile birlikte; Çevre ve Şehircilik Bakanımız İdris Güllüce, Avrupa Birliği Bakanımız ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Ak Parti Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Muş ve İstanbul İl Başkanımız Selim Temurci’ne katılımlarından dolayı teşekkür ederiz.

Editör: TE Bilişim