Geçmişte de CHP’nde çeşitli görevler üstlenen Şener, adaylığını yaptığı yazılı bir basın açıklamasıyla kamuoyuna duyurdu.

Şener’in açıklaması şöyle; “Üst üste çok önemli iki seçim yaşadık. Önümüzde ülkemizin kaderini ilgilendiren çok önemli bir genel seçim var. Bu yeni seçim sürecine daha güçlü bir yönetimle girmeyi hedefleyen partililerimiz, tüm partiyi kucaklayacak, parti içinde birlik ve beraberliği güçlendirecek bir yönetim oluşturulması noktasında görüş birliği oluşturarak, benden bu görevi üstlenmemi istediler.

Bu güne kadar partimin bana verdiği hiçbir görevden kaçmayan biri olarak bana duyulan bu güvenden onur duyarak, bende bu görevi kabul ettim. Partim için hiçbir fedakârlıktan geri kalmadım. 2014 yerel seçimlerinde partimin başarısı için adaylıktan feragat edip, adayımızın yanında gece gündüz çalıştım. Yaptığım fedakârlığın ve almış olduğum kararın doğru olduğunu da belediye seçimini kazanarak hep birlikte gördük.

Bugün de yeni bir fedakârlık zamanı. Kişisel beklentileri ve kaygıları bir kenara bırakıp 2015 yılı içinde yapılacak genel seçimlere hazırlanmamız gerekiyor. Yerel seçimlerde yakaladığımız başarı çıtasını hep birlikte daha da yukarıya taşımalıyız. İçeri de ve dışarı da ciddi sorunlar yaşayan ülkemizin umuda, güçlü bir Cumhuriyet Halk Partisi’ne ihtiyacı var. Yalova’da başlattığımız bu umut dalgasını tüm Türkiye’ye yaymamız yaşatmamız gerekiyor.

Bu duygu ve düşüncelerle bu çok önemli görevi arkadaşlarımla birlikte üstlenmeye hazırız. Tüm partililerimizden ve delegelerimizden de birlik ve beraberlik adına desteklerini bekliyoruz. Yapacağımız kongrenin partimizin gücüne güç katmasın diliyorum.”

Editör: TE Bilişim