CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, “AKP bu kafayla giderse yine darbe olur. Türkiye'yi kurtaracak ruh Rabia ruhu değil, Kuvayi Milliye ruhudur” dedi. İnce, FETÖ’nun 15 Temmuz darbe girişimi ve darbe girişiminin ardından yaşanan gelişmeler hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Halk TV'de Ayşenur Arslan'ın 'Medya Mahallesi' programına konuk olan İnce'nin açıklamalarından önemli satır başları şöyle:
AKP yaşananlardan ders almadı. Biz yıllarca bu yapı konusunda uyardık ama dinlemediler. Hala daha yapacakları atamalarda liyakat yerine 'bizden olsun' diye badem bıyık arıyorlar.
Darbe çantam var benim. İçimde acil durumlarda lazım olacak bir kaç parça eşya ve silah var. 15 Temmuz gecesi tesadüfen darbe çantam yanımdaydı. Türkiye'de siyaset yapan herkes, darbe olabileceğini bilir. Rus uçağının düşürülmesi ve özür dilenmesi ile Reza Zarrab arasında bir ilişki var mı? Türkiye dış politikada neden makas değiştirdi. Hala çıkıp Rabia ruhundan bahsediyorlar. Türkiye'yi Rabia ruhu değil, Kuvayi Milliye ruhu kurtarır. AKP bunu henüz anlamadı.

 

Editör: TE Bilişim