İYİ Parti Yalova İl Başkanı Mehmet Çam seçim çalışmaları ve aday adaylık süreci konusunda açıklamalarda bulundu. Çam merkezde, ilçe ve beldelerde aday çıkartacaklarını belirterek, “Partimizde aday adayı belirleme süreci de tüm adıyla devam ediyor. 15 Aralık tarihinde başvurular sona erecek. Biz il merkezi, ilçe ve beldelerin tamamında aday çıkartacağız. Merkezde şu ana kadar başvuru yapan tek isim Rıdvan Acar oldu. Biz gerekli onayı vererek başvuruyu merkeze ilettik. Onun dışında merkezde resmi başka bir başvuru yok. Genel merkezimiz belediye başkan aday adaylarının İl Başkanlıklarına başvurmasını bunlardan uygun görülenlerin ise il onayı ile merkeze bildirilmesini istedi. Biz de süreci bu şekilde devam ettiriyoruz” dedi.
“Çiftlikköy de kazanmaya çok yakınız”
Çiftlikköy ilçesinde Metin Dağ ile seçime girme konusunda önemli bir yol aldıklarını da dile getiren Çam, “Çiftlikköy ilçesinde Metin Dağ’ın aday gösterilmesi söz konusu. Biz Metin Dağ ile Çiftlikköy ilçesinde seçimi kazanacağımıza inanıyoruz. Bu anlamda kısa süre içerisinde kesin sonuç ortaya konacak ve çalışmaların startı verilecek” diye konuştu.

Kongre seçimden sonra
İYİ Parti Yalova İl Teşkilatının da aralarında bulunduğu 81 ilde seçim sonrasında genel merkez tarafından belirlenecek bir tarihte kongre yapılacağını da sözlerine ekleyen Çam, “Partimizin genel merkezinin talebi üzerine 81 ilin il başkanları ve yönetimleri istifa etti. Ardından 81 ilde yeniden atamalar yapıldı. 40 ilde aynı başkanla yola devam edilirken 41 ilde değişti. Bu istifalardan dolayı da seçimden önce her hangi bir kongre söz konusu olmayacak. Kongre süreci seçimden sonra genel merkezin belirleyeceği tarihlerde gerçekleştirilecek. Bazı sosyal paylaşım platformlarında partimize yönelik konuşanlar da bu bilgiden sonra konuşmayı keseceklerdir diye düşünüyorum” şeklinde konuştu. 

 

Editör: TE Bilişim