Milliyetçi Hareket Partisi Yalova Merkez İlçe başkanı Erkan Yapıcı açıklamasına şöyle devam etti; “Türkiye nereye gidiyor herkes görmelidir. Güneydoğuda polis karakollardan sokaklara çıkamıyor halk evlerinden ekmek almaya teröristten izin alıp çıkıyor iktidar biz bayrağımızı şu ülkede dalgalandırdık bu ülkede dalgalandırdık deyip ülkemizde yaşananları görmemezlikten geliyor. Çözüm süreci adı altında hiçbir engellemeyle karşılaşmadan özgürce, milli birlik ve beraberliği ortadan kaldırmak için tezgahlar kuran bölücü teröristler üniversitelerimizi terör üssü haline getirmiş ve getirmeye devam etmektedir. Şımartılan her türlü küstahlığına göz yumulan terör örgütü tarihi boyunca görmediği imtiyazlar ile şehirlerde sokaklarda ve okullarda bu ülkenin evlatlarına ve bu ülkeye olan kinlerini kusmaya devam etmektedirler” 

Yaşanılan bu süreçte bölücülerin karlı çıktığını belirten Yapıcı; “Gelinen noktada çözüm adı altında devam ettirdikleri ihanet sürecinde yine hedef ülkücü milliyetçi hareket olmuştur. Ege üniversitesi Edebiyat Fakültesi kampüsünde yüreğimizin orta yerine yeni bir ateş düşmüş, Ülkü Ocakları'nın Ege Üniversitesi sorumlusu Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4. sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu Uğradığı bıçaklı saldırı sonucunda yaralanmış, bölücü canavarların olay yerine gelen ambulansı engellemesi sonucu ise şehit düşmüştür. Analar ağlamasın gibi halkın duygularını sömürmeye yönelik bir kelime ile başlatılan bu süreç çözümün değil yalnızca çözülmenin başlangıcı olmuştur. Bu süreçten bölücüler daima karlı çıkmış, imtiyazlar koparmış ve başta İmralı’daki cani olmak üzere teröristler adeta masumlaştırılmıştır. Bu taviz sürecinden yüz bulan şeref yoksunu bölücüler, Milliyetçi-Ülkücü gençleri hedef almaktadırlar. Yıllarca bıçak kemiğe dayandı diyerek haber yapanlar bilmelidirler ki artık bıçak kemiği geçmiştir. Ülkücü hareketin sabrı sınanmamalı herkes haddini bilmelidir”

MHP Yalova Merkezi ilçe Başkanı  Erkan Yapıcı; “Milliyetçi Hareket Partisi Yalova Merkez ilçe başkanlığı olarak ilimizde her türlü kardeşliğimizi bozacak davranışların karşısında olduğumuzu ve hiç kimsenin Ülkemizdeki bekası için sükuneti ve sabrı kendine görev edinen Milliyetçi-Ülkücü hareketin sabırlı oluşunu uysal olduğumuz şeklinde yorumlamama gerektiğini hatırlatmak isterim. Şehit edilen Ülküdaşımız Fırat Yılmaz Çakıroğlu kardeşimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, ailesine ve camiamıza sabırlar diliyorum” dedi.
Editör: TE Bilişim