Düzenlenen kahvaltı organizasyonuna 350 Safranlı katıldı. Kahvaltıda konuşan CHP Yalova Belediye Meclis Üyesi Adayı Halit Güleç, “Köyümüzün ve Yalova’da yaşayan Safranlıların sayısı çok olduğu için herkesi bir arada toplamak oldukça güç. Bu yüzden biz de gruplar halinde siz değerli vatandaşlarımızla bu tür toplantılarla buluşacağız” dedi.

CHP Yalova İl Genel Meclis Üyesi Adayı Ertan Şener ise yaptığı konuşmada bu tür organizasyonları gelenek haline getireceklerini söyleyerek, “Bizler Yalova’da yaşıyoruz ama çocuklarımız birbirini tanımayacak, yabancı olacak. Biz bu organizasyonla Yalova’da yaşayan Safran köylüleri bir araya getirdik. Bunu bir gelenek haline getirip devam edeceğiz. Ben 2009 yılında belediye başkan adayıydım. Bana destek oldunuz Safran’da birinci çıktık. Bundan dolayı partim bana güvendi ve il genel meclis üyesi birinci sıra adayı yaptı. Bu desteğin aynısını Vefa Salman ağabeyimize de vereceğinizden hiç kuşkum yok” diye konuştu.

Şener’in ardından bir konuşma yapan CHP Yalova Belediye Başkan Adayı Vefa Salman, toplantının siyaset üstü bir organizasyon olduğunu söyledi. Salman, geçtiğimiz Safran Köyü’ndeki cenazenin AKP tarafından siyasi bir şovmuş gibi Yalova kamuoyuna yansıtılmasında dolayı duyduğu rahatsızda dile getirdi.

Salman, cenazeyi siyasete alet etmenin hangi mantığa sığdığını anlamakta güçlük çektiğini söyleyerek, “Geçen hafta yaşanmış ve basına aksedilen olay beni fazlasıyla rahatsız etti. Safran Köyü’nde Korkmaz ailesinin anneleri hakkın rahmetine kavuşmuştu. Cenazeye geldik, katıldık. Fakat hafta içi yerel gazetede bir haber okudum. Diyor ki AKP Safran’a çıkartma yaptı. Cenazenin fotoğraflarını koymuşlar. Cenazeyi dahi siyasete alet etmek hangi mantık, hangi vicdan, hangi Müslümanlık anlayışının işidir? Ben anlamakta zorluk çekiyorum. Bunun anlamını da sizlere bırakıyorum. Çünkü bu dini siyasete alet etmek. Üstelik ilk kez de olmuyor. Mevcut belediye başkanı, hediye diye 3 bin tane seccade dağıtıp parasını belediyeye ödeterek, insanları bedava umreye göndererek bunu defalarca yaptı. Artık bunu yapmayı alışkanlık haline getirdi. Ama Yalovalılar, ona sandıkta en güzel cevabı verecek. Dünkü miting bunun çok iyi bir göstergesiydi” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Yalova’da yaşayan ressam Osman Nuri Gürsesli, kendi yaptığı Atatürk portresini Vefa Salman’a hediye etti. Salman, Gürsesli’ye teşekkür ederek “Bu güzel hediyenin yeri, belediye başkanlığı makamıdır, en güzel teşekkür de budur” dedi.

Editör: TE Bilişim