Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı partisinin Yalova Teşkilatı tarafından düzenlenen iftar yemeğine katıldı. Burada Cumhurbaşkanlığı seçim süreci hakkında konuşan Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı yolunda hizmetten vaz geçmediğini sadece unvanının değiştiğini söyledi. Şahin, "Yalova'dan rekor oy bekliyoruz" dedi. 
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin Ak Parti Yalova il teşkilatı tarafından Grand Aydoğan Otel'de düzenlenen iftar yemeğine katıldı. Otele gelişinde ayakta alkışlanarak karşılanan Şahin partilileri selamladıktan sonra orucunu açarak iftarını gerçekleştirdi. İftarın ardından kürsüye gelen Genel Başkan Yardımcısı Şahin burada partililere hitap etti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığına giden yolda hizmetten vaz geçmediğine sadece unvan değiştirdiğine dikkat çeken Şahin, "Genel başkanımızı anlatmaya gerek yok. Siz onu zaten tanıyorsunuz. Onu icraatlarından yaptığı hizmetlerden tanıyorsunuz. Ve siz Recep Tayyip Erdoğan'ı Körfez Geçiş Köprüsüyle de tanıyorsunuz. Körfez Geçiş Köprüsü bittiğinde Gebze'den buraya 6 dakikada geleceksiniz. Boğazın altından Marmaray geçti. Sanıyorum bu hafta sonu İstanbul-Ankara hızlı tren seferleri başlıyor. Dolayısıyla Recep Tayyip Erdoğan'ı bu millet hizmetleriyle tanıyor. Peki sayın İhsanoğlu'nu hangi hizmetlerinden tanıyor bu millet. Bir tane sayabilir misiniz. Ekmeleddin İhsanoğlu'nun bu ülkeye şöyle bir hizmeti vardır diyebilir misiniz. Kendisini bu ülkeye aday gösteren MHP'li CHP'li arkadaşlarımıza soralım. İnanıyorum ki onların büyük bölümü de oy vermeyecek. Onların çoğu da Recep Tayyip Erdoğan'a oy verecekler. Bu ülkeye hizmet eden, gerçekten bu ülkenin kalkınması için büyümesi için gece gündüz çalışan ve 12 yıl içerisinde Türkiye'nin büyümesinde imzası olan Recep Tayyip Erdoğan'ı tercik edecekler buna inanıyorum. Dolayısıyla 10 Ağustos'ta ki seçim Türkiye için geleceği hedeflemesi açısında çok önemli bir seçim. Tayyip Erdoğan Başbakanlıktan, Cumhurbaşkanlığı adaylığına doğru giderken ülkeye hizmet etmekten vaz geçmiyor. Unvanı değişiyor sadece. Başbakanlık unvanı yerine Cumhurbaşkanlığı unvanı alacak. Ama Cumhurbaşkanı olarak hizmetlerine yine devam edecek. Artık halkın seçtiği bir Cumhurbaşkanı var. Artık halk yani sizler bu millet sorunlarının çözümü için ülkeye hizmet için sadece Başbakanlığa bakmayacaksınız. En az yüzde 51 oyla seçtiği Cumhurbaşkanlığı makamına, Çankaya'ya da bakacak bundan sonra. Hizmeti oradan da bekleyecek. Tabi ki Anayasada Cumhurbaşkanının yetkileri belli. Ama artık halkın seçtiği Cumhurbaşkanının sorumluluğu arttı.  Halka karşı sorumluluğu var. Eskiden vekiller seçiyordu ama artık bizzat milletin kendisi seçiyor. Cumhurbaşkanlığı makamının halka karşı sorumluluğu artmıştır. Ak Parti 2015 seçimlerinde de inşallah tek başına iktidarı yakalayacak. Ve Ak Parti iktidarı Çankaya'da uyum halinde çalışacağı eski genel başkanı ve Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan 2023 hedeflerini yakalayacak. Bu anlamda Yalova'dan da Başbakanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a rekor oy bekliyoruz " dedi. 
Konuşmasının ardından Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'e, Ak Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak tarafından yağlıboya bir tablo ile bir kama hediye edildi. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin iftarın ardından Yalova'dan ayrıldı. 
  
Editör: TE Bilişim