Belediyede ki 1 haftalık çalışmaları detaylandıran Salman; “Belediye olarak her zaman şeffaf olacağız, halkımızla her şeyi paylaşacağız” diyerek “Belediyeyi halkımızla birlikte yöneteceğiz. Yaptığımız her işten halkımızın haberi olacak. Bir hafta içerisinde yaptıklarımızla ne işçimizi, ne memurumuzu, ne esnafımızı, ne de halkımızı mağdur etmedik” dedi. 

“Maaş Ödeyemez Dediler”

30 Mart yerel seçimleri öncesinde Belediye Personeline bir takım dayatmalar yapıldığını bir çok kez söylediğini belirten Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman; “Yaptıkları toplantılarda personelimizi korkutup sindirmeye çalıştılar. Biz kazanamazsak maaş dahi alamazsınız dediler. Onlar gibi maaş verdik diye pastalar keserek şov yapacak değiliz. Kendisinin aldığı mali tablodan daha kötü bir durumda belediyeyi bırakmasına rağmen, biz hiçbir sıkıntı yaşamadan işçi, memur ve hizmet alımıyla çalışan tüm personelimizin maaşlarını ödemiş bulunmaktayız. Bununla birlikte İşçilerimiz 4 aydır ödeme beklediği ikramiyeleri de maaştan önce hesaplarına yatırmış bulunmaktayız” dedi.

“Adaletsizliği Ortadan Kaldırdık”

Açıklamalarını memurlar ile yapılan sözleşme çerçevesinde ödenen ‘Sosyal denge payı’ ile ilgili olarak sürdüren Başkan Salman şöyle devam etti; “Sosyal denge payı adı altında memurlarımıza (tabanı 480 TL, tavanı 2.500 TL olmak üzere) tabandan ödeme yapılırken 15 kişiye bu rakamın tavandan yani 2.500 TL’den ödendiğini tespit ettik. Bunları eşitleyerek adaletsizliği ortadan kaldırdık.”

“Borçlar İçin Kolları Sıvadık”

“Özellikle belirtmek isterim ki geçmiş dönemde olduğu gibi kitapçıklar basıp borç edebiyatı yapmayacağız” diyen Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, açıklamalarını şöyle sürdürdü; “Biz sadece halkımızla bilgi amaçlı paylaşımlarda bulunacağız. Durumun böyle olduğunu zaten biliyorduk. Borcun arkasına hiçbir zaman sığınmayacağız. Göreve geldikten sonra belediyemizden 5.000 TL’ye kadar alacağı olan esnafımızın birikmiş alacaklarını hemen ödemeye başladık. Bununla birlikte emekli olmuş ancak alacağı bulunan tüm eski çalışma arkadaşlarımızın alacaklarını ödedik. Borcun arkasına sığınmanın aksine elde edilen geliri iyi hesap edip borçları ödemeye başladık.”

“Vermiş Olduğumuz Sözler Tek Tek Yerine Getirilecek”

“Halkımız ile daima iç içe olacağım. İstedikleri zaman bana rahatlıkla ulaşabilecekler” diyen Başkan Salman, sözlerini şöyle tamamladı; “İlk işe makam kapasını vatandaş ile aramızdan kaldırmakla başladık. Belediye girişine oda yaptırarak sabah 08:00 ile 09:00 saatleri arasında halkımız ile burada görüşmelere başladık. Cumhuriyet Caddesinin tam ortasına yapılan trafiğe çözüm olacağına çile olan kapan uygulamasını sonlandırdık. Trafik için uzman bir ekiple en kısa sürede çalışmalara başlayacağız. Yalova’nın trafiğine kısa vade de çözümler üreteceğiz. Seçimden önce söz verdiğimiz ve bizim bu sözümüz üzerine eski başkan tarafından aceleyle kaldırtılmaya başlanan, esnaftan büyük tepki gören bisiklet yollarını bölen dubaları söktürmeye başladık. Eğitim düzeyi üst seviyede olan bir kentiz. Halkımıza bir takım şeyleri dayatma ile asla yaptıramayız. Bizim insanlarımız bilinçli ve duyarlı. Bisiklet yolları Avrupa’nın her kentinde olduğu gibi şeritler ile belirlenir ve bu şekilde kullanılır. Dubalarla bölünmesi ilkellikten başka bir şey değildir. Biz bu dubaların söküleceği sözünü verdikten sonra, gece yarısı bunları söktürmeye başlayan eski başkana tepki göstermeyen bir takım çevre ve medya gurubu bugün esnafın ve halkın talebi olan bu duruma sırf muhalefet olsun diye haberler yapmaktadırlar. Bunun takdirini de halkımıza bırakıyorum. Yine bu bir haftalık süreçte kenar mahallelerimizde yıllardır hizmet bekleyen yaklaşık 20 sokağımıza alt ve üst yapı hizmetini götürerek halkımızın bu sıkıntısını da ortadan kaldırdık. Bir haftalık süreçte seçim öncesi iddia ettikleri gibi ne işçimizi, ne memurumuzu, ne esnafımızı ne de halkımızı mağdur etmedik.”     

  

Editör: TE Bilişim