Seçmenlerinin karşısına uzman bir ekiple birlikte hazırladıkları 40 projeden oluşan Yüz Güldüren Projeler adını verdiği programıyla çıktığını belirten CHP Yalova Belediye Başkan Adayı Vefa Salman, Yalovalılar’a ‘Varlık içinde, birlik içinde ve özgür bir biçimde’ yaşam vaat ettiklerini dile getirdi.

“Bana hakkınızı helal etmeyeceğiniz hiçbir kararın altına imza atmayacağım”

CHP Başkan Adayı Salman, çağın sosyal ihtiyaçlarına cevap verebilen, aktif, küresel ölçekte örnek ve dünya çapında itibarlı Yalova oluşturma odaklı projeler ürettiklerini ancak Yalovalı hemşerilerine verdiği en önemli sözün, “Bana hakkınızı helal etmeyeceğiniz hiçbir kararın altına imza atmayacağım” sözü olduğunu hatırlattı.

Yalova’nın en önemli sorunun trafik olduğunu ve bu sorunun çözümü için profesyonel destek alacaklarını belirten Başkan Adayı Salman, “Daha aday adaylığım döneminde iki, adaylık dönemimde de bir kez olmak üzere tam üç kez konu uzmanı arkadaşımı Yalova’ya getirdim ve araştırmalar yaptık. Bu sorun öyle, ben yaptım oldu yöntemleri ile çözülemez. Uzmanlık ister, bilgi birikimi ve tecrübe ister. Göreve geldiğimde uzman desteği ile Yalova’daki trafik sorununu çözeceğiz. Yalova’daki trafiğin bir hortumun içindeki su nasıl akıyorsa öyle akıp gittiğini göreceksiniz” şeklinde konuştu.

Yalova’nın öncelikli sorunlarından birinin sağlık sorunları olduğunun altını çizen Başkan Adayı Salman, sadece Yalovalılar’a değil, her biri en fazla 45 dakika mesafede olan milyonlarla ifade edilen nüfuslara sahip üç büyük komşu kentte yaşayan insanlara da sağlık hizmeti verecek Yalova Tıp Fakültesi’ni kurmakta kararlı olduğunun bir kez daha vurguladı.

Başkan Adayı Salman, öte yandan kentteki Türkiye ortalamasının 3 puan üzerindeki işsizlik ve ekonomik sıkıntılara çözüm getirmek amacıyla ürettikleri Ekonomik Atılım ana başlıklı projeleri hakkında da şu bilgileri verdi.

“Üç büyük kentin ortasında, çok güzel doğal imkanlara, dünyada eşi-benzeri olmayan termal kaplıca sularına ve tamamı deniz kıyısında yerleşim alanlarına rağmen Yalova, turizm kenti olma şansını önce Marmara Denizi’nin kirletilmesi ardından da 1999 Marmara Depremi ile yazlıkların yıkılmasıyla kaybetti. Üniversite şehri olma şansını da ne yazık ki kaybettik. 81 il arasında kalan son üç il ile birlikte 2008 yılında kurulan üniversitemizin bu gün sadece 9 bin civarında bir öğrencisi var.

Geriye tek bir şansımız kaldı. Bir kongre ve fuar kenti olan İstanbul, artık ihtiyaca cevap veremez durumda. Kongre merkezlerinde, otellerde artık yer bulmak imkansız halde. İstanbul’da bir yerden bir yere gitmek en az iki saat sürüyor. Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Yalova’ya gelmek ise ne fazla bir saat. Köprü bittikten sonra 25 dakika bile sürmeyecek. Yapacağımız kongre merkezi ve fuar alanı ile bu sektörü Yalova’mıza mutlaka kazandırmalıyız.

Bir diğer projemiz ise Körfez köprüsü ve otobanın tamamlanmasının ardından İzmit-Bursa karayolunun adeta by-pass edilmiş olacak. Bu yol üzerindeki işletmeler sayesinde kente sıcak para girişi durma noktasına gelecek. Yalova Ticaret ve Sanayi Odası’nda da söylediğim gibi Esnaf Odalarımızın da katılımıyla Yalova Belediyesi’nin öncülüğünde Bolu Highway örneğinde olduğu gibi Altınova-Orhangazi arasında kent dışı otoban tesisini ve lojistik merkezlerini hep birlikte hayata geçirmeliyiz. Bugün Bolu’daki bu tesiste bin 500 Bolulu çalışıyor ve kent ekonomisine ciddi bir katkı sağlıyor. Tüm bu projelerimizin en olumlu yansımaları esnafımıza olacak.”

Toplumun her kesimine, şehrin her türlü sorununa hitap edecek çözümler getirecek projelerle seçmenlerden oy istediklerini ve kendilerine örnek olarak ta, arkasında iktidar gücü olmamasına rağmen dünyanın sayılı ve örnek kentlerinden biri olan Eskişehir’i örnek aldıklarını belirten Salman, son olarak şunları söyledi: “İlk günden itibaren hemşerilerimizden aldığımız olumlu tepkiler uzun bir zamandır birlikte çalıştığım proje ekibimdeki arkadaşlarımı ve beni çok mutlu ediyor. Bilhassa saha çalışmalarımızda yolda karşılaştığımız vatandaşlarımızın yoğun ilgisi ve sevgisini hissetmek siyasetteki en güzel duygu olsa gerek. Özellikle milletçe zorlu bir süreçten geçtiğimiz bu günlerde karşılaştığımız bu sevgi seli, arkadaşlarımı ve beni daha da motive ediyor. Hemşerilerime hep söylüyorum. 30 Mart sonrası alacağımız ağır yükün farkındayız. Ama merak etmesinler uzun zamandır hazırlanıyoruz. Kongre, Fuar ve Turizm ana çerçevesinde planladığımız ‘Dünya Kenti Yalova’ projelerimizi tek tek hayata geçireceğiz”

Editör: TE Bilişim