CHP Yalova belediye Başkan adayı vefa Salman Cumhuriyet Caddesi üzerindeki seçim irtibat ofisinde bir basın toplantısı düzenleyerek işçi çıkartma konusuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Oldukça sert bir dille Yalova belediyesi eski Başkanı Yakup Koçal'ı eleştiren Salman, "Yalova'da 2 gündür Belediye eski belediye başkanı tarafından çadır tiyatrosuna döndürüldü. Bunun sebebi etik değerlerden uzak olan Yakup Koçal zihniyetidir. Bunar ne kanuna ne de etik değerlere dayalı hareket etmiyorlardı. Ben görevde kaldığım sürelerde gerekli belgeleri tamamlayıp kamuoyu ile paylaştım. Artık Yakup Koçal çıktığı canlı yayınlarla yalancı olduğunu da tescilledi. Ben YSK karar alır almaz Belediyeyi Vekaleten Halit Gülece bıraktım ve belediyeye girmedim. Ama Yakup Koçal ve ekibi dün devir teslim töreninde tam kadro yer aldı. Ardından da Yakup Koçal kanun tanımaz bir tavırla belediyenin birim müdürleri ile toplantı yaptı. Burada bir sürü asılsız vaatlerde bulunmuş. 

İşçi konusunda insanların gözlerine baka baka yalan söylüyor. Belediyenin önündeki eylemde yine açıklamalarda bulunuyor. Oradaki arkadaşlardan belediyeye gelmeden maaş alanlar var. Birde Vefa Salman'a hakkımızı helal etmiyoruz demişler. Sizin benim üzerinde hakkınız yok ki. Yalova halkının sizin üzerinizde hakkı var. 150 insan banka matik memuru. Şimdi çıkıp beni işçi düşmanı göstermeye çalışıyorlar. Ben belediye çalışanları ile hep ağabey, kardeş ilişkisi içinde oldum. Biz 30 Nisan'da sözleşmeleri 2 ay uzattık. Daha sonra kim gelirse daha uzatır dedim. Ama oradaki tiyatro ekibinde de üzüldüğüm noktalar var. Ömer Aslan'ı dün arayıp işçilerin sözleşmelerini uzattığımızı söyledik. Ama aynı Ömer Aslan mikrofonda benim haberim yok diyor. Ömer'in adına üzülüyorum. Anahtarları teslim etmeler falan. Yakup Koçal yazmış bunlarda oynuyorlar. Gazete patronlarına Yakup Koçal'ın bunu yarın 1'nci haber yapın dediğine de eminim. Her şey para değil. Gün gelir devran döner. Birbirimizin yüzüne bakıyoruz. Yalova bir oda bir salon yer.

Yakup Koçal ve ekibi benim yüzüme nasıl bakacaklar. Daha elimde bir sürü belge var. Türkiye Yakup Koçal'ın nasıl insanların gözüne baka baka yalan söylediğini herkes biliyor.

Ak Parti İl Yönetiminin görevden alındığını tüm Türkiye biliyor. AKP İl Yönetim neden görevden istifa ediyor? AKP İl Yönetimi başarısız değil ki. Ak Parti İl Yönetimi aksine çok da başarılı. İl Genel Meclisinde alınan oy ortada.

Başarısız olan Yakup Koçal'ın ta kendisi. Asıl İl Yönetimindeki arkadaşlara haksızlık ediliyor. Yakup Koçal Başbakana yakın isimler vasıtası ile Başbakanı da kandırdı" dedi.

Editör: TE Bilişim