Ak Parti Yalova Belediye Başkan adayı Yakup Koçal işten çıkartıldıkları iddiası ile belediye önünde eylem yapan işçilere destek vermiş ve CHP Belediye Başkan adayı Vefa Salman ile CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ile ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Bu açıklamalara cevap geldi. Yalova Belediyesi önünde bir basın toplantısı düzenleyen CHP Belediye Başkan adayı Vefa Salman ile CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce burada Koçal'a sert bir şekilde yüklendi.

"Seni Siyaset Sahnesinden Sileceğim"

İlk olarak söz alan CHP Belediye Başkan adayı Vefa Salman, "Yakup Koçal belediyeyi çadır tiyatrosuna döndürdü. Hukuk tanımazlık hat safhaya çıktı. İmar Müdürlüğüne gidip imarda görev yapan personelle toplantı yapmış. Ömer Aslan'da dün malesef şu işten çıkartılma tiyatrosuna alet edildi. Ben kendisiyle görüşüp alet olmamasını söyledim. Bana göre Ömer Aslan'ın Belediye Başkanlığına vekaleti de 5393  sayılı belediye kanununa göre yasal değil. Belediye Meclisi pazartesi kendi içinden vekili seçecek. Ben bir şeyi ısrarla söyledim. Ben kimseyi işten çıkartmadım. Yakup Koçal yalan söylüyor. Orada toplanan arkadaşlar ise Yakup Koçal'ın Karanfil Evlerinde ki militanları. Onlar belediyeye gelmeden maaş alan insanlar. Onları belediyeye gelir gelmez göndereceğim. Yakup Koçal ve saz arkadaşları Yalovalıların hakkını yiyor.
Beni Yalova halkı seçti. 1 Haziranda yine tecelli edecek. İnsanlarımız kimin mağdur olduğunu biliyor. Ben Yalova'yı da Ak Parti'yi de Koçal'dan kurtaracağım. Onu siyaset sahnesinden sileceğim. Benim partim için müzelik demiş ya onu müzelik yapacağım. Ona vefamı gösterip belediye önüne büstünü yaptıracağım" dedi.

İnce, "Komik İnsan"

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ise Koçal'a çok sert bir üslupla cevap verdi. İnce açıklamasında şu sözlere yer verdi;

"Yakup Koçal komik adam. Acz içine düşmüş bir zavallı bence. Durumuna çok üzülüyorum. Nelerden medet umuyor. İşten çıkartmadım diyor Vefa Başkan. 2 ay daha iş akitlerini uzattım diyor. O da bunu bilmesine rağmen alıyor yanına sizi işten çıkardılar diyor. Onlarda işçi değil tabi tetikçi. Yalancıdan işçi mi olur. Karalama yapmaya çalışıyor. Belediyeye gidip daire müdürleri ile toplantı yapıyor. Kimsin sen. Dağ başımı burası. TCK'ya göre hapis cezası gerektirir bu. Valiyi aradım geçen gün, bu işle ilgilenmesini istedim. Vali Belediye Başkan Vekili Ömer Aslan'ı arayınca toplantıyı kesmiş. Bu sabah haberim oldu yine aradım Valiyi. 'Valiysen görevini yap, değilsen bana yaptırma' dedi. Ben partimin ve belediye başkanımın hakkını korumak için buradayım. 45 bin oy aldım ben bu şehirde. Ben bu halkın hakkını savunuyorum. Vefa Salman başka bir partiden bile olsa onun hakkını savunmak isterdim. Ak Partili birinin hakkı yense onun hakkını da savunmak isterdim. Ben bu şehrin avukatıyım. Yakup Koçal belediyeden ayrılamıyor. İnsan utanır biraz. İnsanda biraz yüz, surat olur. Sen kimsin daire müdürleri ile toplantı yapıyorsun. Babanın çiftliğimi burası. Ömer Aslan arıyor beni, 'Bilmiyordum' diyor. Bilmiyorsan oturmayacaksın o koltukta. 'Senide tartışmaya açarım' dedim. Her şey adil ve hakkaniyetli olacak. Elinden belediye başkanlığı alınmış birisi var. Sandıktan çıkmış ama YSK'dan çıkamamış bir arkadaşımız var burada. Geçen gün bana bir şeyler söylemiş bu aciz. Allah şaşırtmasın. Ben ona önce doktora gitmesini öneriyorum. Yaşar Okuyan ve kankası Muharrem İnce demiş. Biz birbirimizi biliriz. Derelilerin binasında bir birinize verdiğiniz sözler var. O sözleri ancak kankalar verir. O sözler nedir. Yaşar Okuyan'a sorun mesela ne sözü verildiğini. Ama benim Okuyan'a verilmiş bir sözüm yok.

Geçmişte sigortasız işçi çalıştırdığım için ceza yediğimi söylemiş. Sigortasız öğretmen çalıştırdım diye 1 lira ceza varsa ben şerefsizim. Ama yoksa sen şerefsizsin. Emekli öğretmenlerle ilgili destekleme primi ödemediğimiz için ceza kesildi. Siyaset yapan insanlar bazen kaşının üstünde gözün var diye bu tip cezalara maruz kaldığı bilinir. Ben de bu bedeli ödedim. Ama senin depremde yaptığın binalar yıkıldı. Orada insanlar öldü. Sen Yalova Belediye Başkanıydın. Burasını terk edip Antalya'ya gittin ve tatil yaptın. Sen hangi bedeli ödedin. Belediye Başkanıyken neden kaçtın. Ben cezayı ödedik devlete helali hoş olsun. Sen bırak geçmişi önüne bak. Bak ben sana Vefa seni yener dedim. Perişan etti seni. İl Yönetimini istifa ettiriyorsun. Seçimi il yönetimi kaybetmedi. Sen kaybettin. Bak bu sefer daha fazla perişan olacaksın ve siyasi hayatın bitecek. Bu sefer sana 5 bin fark atacak. Yanlış yoldasın, kendini de çevreni de üzersin. Sen geçmişte bizi yendin biz seni kutladık.

Ben bu hırsı aklının önüne geçmiş arkadaşa daha fazla cevap vermeyeceğim. Senin aklın fikrin onun külahını buna takmak. Arkadaşlarından bir kumpanya kurmuşsun. Maaşlar geliyor. Ne ala memleket. Yıllarca benim partimin içini karıştırmaya çalıştın ama sana izin vermedim. İktidar partisini bile perişan ettin. Türkiye'de silip süpüren bir partiyi rezil ettin. İl Yönetimi değil sen istifa etmelisin. Seni en iyisi PKK'nın içine gönderelim. Sen orayı da karıştırır dağıtırsın" 

Editör: TE Bilişim