Salman, partilerin bazen aday bulmakta dahi zorlandığı bir ortamda Yalova’dan CHP’nin aday adaylarının sayısının çokluğunun CHP için bir kazanç olacağını kaydetti.

“Şener’in davranışı siyasi olgunluktur”

Deneyimli siyasetçi Vefa Salman, Ertan Şener’in aday adaylığından çekilmesini ve ardından bir diğer aday adayı Ahmet Yavuz’un Şener’i ‘ön seçim’den söz etmeden Salman’a destek verdiğini açıklamasından dolayı eleştirmesiyle ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, “Kardeşimizin kendi takdiridir. Ama resmi olarak bilindiği gibi CHP’de aday adaylık süreci 8 Temmuz’da başlıyor. Bundan sonra ‘aday adayıyım’ deyip, ‘ben Vefa Salman’ın yanında yer alacağım’ deseydi etik olmayabilirdi. Ama daha resmi aday adaylık süreci başlamadan o, önce partiyi düşündüğü için benim yanımda yer almaya karar vermiş. Ben son derece siyasi bir olgunluk olarak görüyorum” diye konuştu.

“Daha parti genel merkezi aday belirleme yöntemine karar vermedi”

Salman, ‘diğer aday adaylarından da kalan süreçte çekilen olup olmayacağıyla ilgili bir beklentiniz var mı’ sorusuna ise, “Bu demokratik bir yarış. Daha parti genel merkezi aday adaylarını nasıl belirleyeceğine bir karar vermedi. Hangi yöntem veya yöntemlerle belirlenecek. Bu sayı 3’te olur, 13’te olur. Sonuçta parti kazanır. Böyle bir parti içi yarışta. Çünkü Türkiye’de görünen o ki, siyasi partiler bazen aday bulmaya dahi zorlanıyor. Burada öncelikle CHP, sonra Yalova kazanacaktır diye düşünüyorum” diye yanıt verdi. 

Editör: TE Bilişim