Geçtiğimiz günlerde hizmete giren Pazar Park’ın çözüm üretmekten uzak olduğunu belirten CHP adayı Vefa Salman, “Aslında pazar yerinden çok bir otopark olan Pazar Park herkes için ciddi bir sıkıntı. Defalarca gittim kendi gözlerimle de gördüm. Esnafımızın da vatandaşımızın da sıkıntılarına bizzat yerinde şahit oldum. Kimse kimseyi kandırmasın burası bir pazar yeri değil, resmen bir otopark. Zemin kaplaması insanların yürümesine müsait değil. Düşenler olduğunu biliyorum. Allah göstermesin daha ciddi kazalarda her an yaşanabilir. Bodrum kat ayrı bir felaket.

Ani bir su baskınında insanların hayatlarıtehlikeye girebilir. Pazarda gezerken elinde pazar arabasıyla yaşlı bir teyze, Başkan adayı olduğumu duyunca kolumdan tutup eliyle yürüyen merdiveni gösterdi.‘Yarı yerde biten merdivene ben bu arabayı nasıl çıkartacağım’ diye sordu. Ne düşündüler, neye göre yaptılar diyeceğim ama neyi düşündüklerini, neyi neden yaptıklarını, siz benden iyi biliyorsunuz. Bunlar zaten burayı Pazar yeri diye yapmadılar. Otopark yaptılar. Bir daha seçilirlerse, sizi semt pazarlarına kaydırıp Yalova’nın pazarını hepten yok edecekler. 2009’da CHP’nin adayı olan Ertan Şener kardeşim size gelip ‘Ben Pazar yerini yıkacağım, yerine sizin istediğiniz gibi modern birçok katlı Pazar yeri yapacağım’ diye söz vermişti.

Siz gittiniz ‘Pazar yerini yıkmayacağız’ diyen o zaman Demokrat Parti’de olan Koçal’a oyunuzu verdiniz. O ne yaptı? Söz verdiğinin aksine pazarıyıktı. Yerine de 5 yılda ancak bitirebildikleri otoparkı yaptırdı. Emin olun CHP’ye oy verseydiniz, çok katlı pazar yeri çok daha kısa sürede, hem de sizin istediğiniz gibi yapılır-biterdi. Bu sorunların hiçbirini de bugün konuşuyor olmazdık. Geçen pazara geldiğimde, seçildiğim takdirde kapalı dükkânların çatısını yaptıracağım diye size söz verdim. Penceresinden kafasını uzatsa, sizin akan çatınızı görecek olanlar, kalktılar 5 yıldır yapmadıkları çatınızı yapmaya kalktılar. Çatıyıaçtıkları gece de yağmur yağdı. Yine olan size oldu. Kış günü çatımı açılır kardeşim? Neredeydin onca zamandır? Ben söz verince mi aklın başına geldi?” diye sordu.
‘Pazarın aleyhine hiçbir şey yapmayacağım’
Göreve seçildiği takdirde pazarın ve esnafın aleyhine olacak hiçbir icraat yapmayacağını belirten Salman, “Bugün burada size söz veriyorum. Göreve seçildiğim takdirde Pazarın ve esnafımızın aleyhine olacak hiçbir icraat yapmayacağım. Sorunları da çözüm yollarını da bugün ve bundan sonra yine hep birlikte konuşacağız, hep birlikte aşacağız. Ben yaptım oldu devri bitecek. Biz birlikte yapacağız. Yapacağım her şey sizin lehinize olan işler olacak. Birileri yine hemen yapar mı bilmiyorum. Ama o kumaş satan arkadaşların olduğu bölümde öyle olmaz. Oranında üzerinin kapanması şart. Burada size söz veriyorum; o bölümünde üzerini kapatacağım” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim