CHP Genel Merkezinde düzenlenen parti meclisi tarafından Yalova Belediye Başkan adayı olarak ismi açıklanan Vefa Salman, parti il teşkilatı tarafından da resmen açıklandı. CHP Yalova İl Binasında düzenlenen toplantıya partililer de yoğun katılım gösterdiler. Burada ilk konuşmayı CHP Yalova İl Başkanı Özcan Özel yaptı. Özel bundan sonra tek hedeflerinin CHP'li adayların belediye başkanlıklarını kazanmalarını sağlamak olduğunu söyledi. Özel açıklamasında, "Yaşadığımız süreç yerel seçim sürecidir. Yerel seçimler bizim için Demokrasi şölenleridir. Bu amaçla 1 yılı aşkın bir süredir sürdürdüğümüz yerel seçim çalışmalarımız. Aşama aşama belli noktalara evirilmektedir. Bundan önceki parti meclisimizde 6 belediye başkan adayımızı belirledik. Son yapılan parti meclisi toplantısında da Altınova Belediye Başkanımız , Taşköprü Belediye Başkanımız ve Yalova Merkez İlçe Belediye Başkanımız parti meclisinin onayından çıkarak netleşti. Bu aşamadan sonra artık bize düşen, onları size tanıtmak, onları bizden bir adım önde tutmak, halkın önüne çıkartarak vitrinde alabildiğince onları parlatmak ve Yalova halkının olurunu alarak 30 Mart 2014 tarihinden sonra da onları belediyelerimizin koltuğuna oturtmaktır. Yalova'da Mehmet Gürel ve Vefa Salman belediye başkan aday adayı olarak yola çıktılar. Bu iki arkadaşım da CHP'nin bugüne kadar görmediği şekli ile bir çalışma ortaya koyarak kendilerini halka tanıttılar. Genel Merkezimiz ise yaptığı toplantı ile Yalova'da CHP'yi Vefa Salman'ın temsil etmesine karar kıldı" dedi.

"Girilmedik Ev Sıkılmadık El Kalmayacak"

Özcan Özel'in ardından söz alan CHP Yalova Belediye Başkan adayı Vefa Salma ise yoğun bir seçim çalışması yapacaklarının sinyalini verdi. Girilmedik ev sıkılmadık el bırakmayacaklarını vurgulayan Salman, "Öncelikle partime bu göreve beni layık gördükleri için teşekkür ederim. Atatürk benim 2 büyük eserim var, birisi Türkiye Cumhuriyeti diğeri ise CHP demişti. Biz bu bilinçte olan 90 yıllık bir çınarın yeni filizleriyiz. Atatürk, 'Söz konusu vatansa gerisi teferruattır' demişti. Bizde diyoruz ki, 'Söz konusu Yalova ise gerisi teferruattır'. Çok klasik bir ifadeyle söylemek gerekirse girmedik ev, sıkılmadık el bırakmayacağız. Bunda hepimize büyük görevler düşüyor. Yalova'da yaklaşık 35 bin hane var. Kalan 3 aylık sürede benim tek başıma tüm evleri dolaşmam pekte mümkün gözükmüyor. Atatürk, 'Tek şeye ihtiyacımız var o da çalışkan olmak' demişti. Bense 3 şeye ihtiyacımız var, çalışmak, çalışmak, çalışmak diyorum. Ben bu süreçte hepinizden azami özveriyi ve çalışmayı rica ediyorum. AKP bugün iktidara geldiyse yerel yönetimlerle geldi. Yerel yönetimleri de kadın faktörü ile aldı. Bende kadınlarımızdan her eve tek tek girip projelerimizi ve partimizi anlatmasını istiyorum. Çalışmaları bu haftadan itibaren başlatacağız. Gençlerimizin de seçim sürecinde etkin rol almalarını istiyorum. Ayrıca partimiz içerisinde ki gençlerin sayısının arttırılması gerektiğine de inanıyorum. Tüm gençlerimizi partimize davet ediyorum. Partideki üye sayımızın da bu süreçte hızla artacağına inanıyorum. Her birinizin komşunuza, akrabanıza evde ve işyeriniz de benim için kefil olmanızı istiyorum. Beni satın alacak para icat olunmadı. Bana hakkınızı helal etmeyeceğiniz hiç bir kararın altına da imza atmayacağım"

"Kırgınlık Yok"

Mehmet Gürelin toplantıya katılmamasının sebebinin sorulması üzerine ise Salman, "Mehmet Gürel benim kardeşim. Biz bu yola Ertan Şener, Ahmet Yavuz ve Mehmet Gürel kardeşimle birlikte çıktık. Ertan ve Ahmet kardeşim şimdi birlik ve beraberlik zamanı dediler ve benim lehimde bu aday adaylığından çekildiler. Bugün Mehmet Gürel kardeşimle de görüştüm. Kendisi bir rahatsızlık nedeniyle bu toplantıya katılamadı. O da beni tebrik etti. Onunla da beraber yürümeye devam edeceğiz. Her hangi bir sıkıntı yoktur. Bunu özellikle AKP ön plana çıkartmaya çalışıyor. Bizim güçlü olduğumuzu gördüler, o nedenle de kamçılıyorlar. Bunu onlara kullandırmayacağız" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim