Seçim çalışmalarını sürdüren CHP Yalova Belediye Başkan adayı Vefa Salman, "İlk günden itibaren öyle destek görüyorum ki, kesinlikle söylüyorum; Ben bu seçimi kazandım. Toplumun her kesiminden, her siyasi görüşten Yalovalı, 30 Mart’tan sonra Başkanlıkta beni görmek istediğini söylüyor. Bende bu sevgiye ve güvene layık bir başkan olacağım. Bana oy versin-vermesin, herkesin hizmetkârı olacağım. Belli bir grubun değil” dedi.

Yalovalılar Belediye başkanlarına yeniden güvenecek

Yalovalılar’ın geri de kalan 5 yıla baktıklarında karşılarında hiçbir sözünde durmayan bir Belediye başkanı gördükleri için riyasete olan inanç ve güvenlerinin sıfırlandığını bunun da çok üzüntü verici bir durum olduğunu dile getiren Başkan Adayı Vefa Salman şunları söyledi:

“Yalovalılar ne zaman başkanlarını görmeye gitseler, ‘Burada yok’ yanıtını almışlar. Başkanı görebilen sadece malum mutlu ekip. 2009 seçimlerinde binlerce insana iş vaadinde bulundu. Seçim kazanabilmek için tutulamayacak sözler verdi. Hiçbirini de yerine getirmeyince, Yalovalılar’ın Belediye Başkanlarına güveni kalmadı. Adaylık süreci boyunca Yalovalılar, beni tanıdıkça aramızdaki farkı gördüler. 30 Mart’tan sonra öyle bir yönetim anlayışı sergileyeceğim ki, Yalovalılar Belediye başkanlarına yeniden güvenecek.”

Şeffaf oda, şeffaf yönetim

30 Mart’tan sonra yapacağı ilk icraatlardan birinin başkanlık makamının ahşap olan kapısını cam kapı ile değiştirmek olacağının sözünü veren Salman, “Başkanı görmek isteyen herkes, cam kapıdan bakıp, Başkan orada mı değil mi görecek. Yanında kim var bilecek. Öyle kapalı kapılar arkasında kim var ne oluyor, başkan gerçekten orada mı değil mi, diye düşünmeyecek.

Her şeyi kendi gözüyle görecek.

Ayrıca Belediye binasının girişine bir şeffaf oda yaptıracağım. Bunun kapısı dahi olmayacak. Her sabah 08.00-09.00 saatleri arasında orada oturup vatandaşları dinleyeceğim. Derdini anlatmak isteyende, çay içip sohbet etmek isteyende gelip orada beni görebilecek.

Bununla da kalmayacağım. Her Cuma günü başka mahallede mahalleli ile bir araya gelip, sorunlarını isteklerini bizzat dinleyeceğim. Bugüne kadar nasıl halkla iç içe isem 30 Mart’tan sonra da aynı olacağım. Bana oy versin-vermesin, herkesin hizmetkârı olacağım. Bunlar gibi belli bir grubun değil” dedi.

 

Editör: TE Bilişim