Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan seçim ofisinde basın toplantısı düzenleyen Salman, Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal’ın belediye imkanlarını kullanarak seçim çalışmalarını yürüttüğü iddiasını da yineledi.

Koçal’ın seçim çalışmalarında gittiği her mahallede farklı söylemleri olduğunu iddia eden Salman, “Sosyal demokrat seçmenin olduğu yerlerde AKP’li asla olmadım diyor. Bahçelievler Mahallesine gidiyor  kendisini marka olarak tanıtıyor.Ama bir tane AKP bayrağı yok. Kendisini AKP’nin üstünde göstermeye çalışıyor. Yalova’yı da AKP’yi  de Koçal’dan kurtaracağım.AKP’lilerin de ciddi rahatsızlık duyduğunu biliyorum” diye konuştu.

“Bu değirmenin suyu nereden geliyor? “

Yakup Koçal’ın seçim çalışmalarında belediyenin örtülü ödeneğinden yararlandığını belirten Salman, Koçal’ın 13 Ocak’ta gerçekleştireceği yürüyüşe belediye personelinin de katılması yönünde baskı olduğunu iddia  etti. Salman, “Belediyenin imkanlarının kullanılması ile ilgili yine bazı şeyleri açıklayacağım. 13 Şubat’ta bir yürüyüş yapılacak. Şimdi  bunlar belediye meclis üyelerini belirlediler. Yalova Belediyesi kamu binası,saat beşte kapanır.Bunlar üst katta kendisi ve malum ekip  belediyenin ekiplerini kullanıp, yemeğini yiyip, çayını içip burada toplanıyorlar.Bu kadar yakışıksız bir şey olamaz, Yakup Koçal kim daha fazla adam getirirse onu belediye meclis üyeliğinde üst sıraya getireceğim diyor.Binlerce karanfil dergisi bastırdı. Bu dergi en ücra köşelerde var, bunu kim dağıttı karanfil evi çalışanları, bu çalışanların parasını kim ödüyor Yalova Belediyesi…Yemeklerin ,davetlerin parası da belediyeden çıkıyor. Bunları Yalova kamuoyunun bilmesi lazım. Bunların hepsinde tüyü bitmemiş yetimin hakkı var. Bunlar da hak korkusu yok. Kul hakkı hak getire. Bu yürüyüş nedeni ile sadece belediye meclis üyelerini değil, belediye personelini de kullanmaya kalkıyor, belediyenin birimlerine kağıtlar asılmaya başlanmış. Bu yürüyüş kağıdını belediyenin değişik birimlerine asıp, hiçbir personele bu yürüyüşe katılmaları konusunda baskı yapamazsın. Bu ne vicdana, ne insanlığa sığar.Şimdi bakın,  sekiz bin erzak yaptırmışlar ,bu  nereden baksanız 400 bin Lira yapar. Bu değirmenin suyu nereden geliyor. Bu para Yakup Koçal’ın cebinden çıkmaz, belediyenin parasına da kendi paran gibi sahip çıkmazsan bunun hesabını da sana sorarım. Bu erzakların dağıtımında yürüyüşe adam getirmeleri şartı ile imza attırılıyor. Yürüyüşe gelirsen yine erzak verilecek deniyor. Paşakent Mahallesi’nde bir olaya şahit oldum, erzak karşılığı eve posterini astırıyor. Bu, Türk insanını Yalovalıyı aldatacağını kandıracağını sanıyor. Herkes her şeyin farkında. Yalova’nın mallarının kime peşkeş çekildiğini herkes biliyor” diye konuştu.

Acele ile yapılan yol ve kaldırım çalışmalarının da sadece göz boyamadan ibaret olduğunu iddia eden Salman, “Israrla yol ve kaldırım yapılıyor, ama aceleyle , bir yağmurda bu yollar dağılacak, bunlar seçim yatırımıdır. Şunu herkes bilsin, Yalova bir oda salon yer. Beni daha önceki rakiplerine karıştırma, hiçbir şey gizli kalmayacak. Yalova halkı bütün gerçekleri seçime kadar öğrenecek” diye konuştu.

Yalova Belediyesi Kapalı Otoparkına Yakup Koçal’ın seçim afişinin asılmasını da eleştiren Salman, “Kamu kurumuna siyasi propaganda aracı asamazsınız. Kapalı otoparka seçim afişi asamazsınız, burada Yakup Koçal’ın seçim afişi asılmış. Bir diğer konu da seçim yaklaştıkça bazı dernekler gelir olsun diye, yemekler yapıyorlar. Koçal, bu derneklere ciddi anlamda bağışlar yaparak, 40-50 milyona dayanan bağışlarla bu yemekleri finanse ediyor. Amacı orada konuşma yapıp, onların sempatizanlığını kazanmak, bunlar yakışmıyor. Bu para kimin parası. Yakup Koçal sigara içer, bunu bile çevresinden otlanır. Kendi parandan yap, saygı duyarım, ama bunu belediyenin örtülü ödeneğinden yapıyorsun. Belediye riyaset rakamında virüs var, mantar sarmış. Yalova bunu temizlemek zorunda. Bu yürüyüş baskının dayatmanın, rantın, yandaşlardan sağlanan paranın yürüyüşü, kaç kişi toplarsa toplasın, o kadar oy alamayacak” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim