Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmacısı olduğu, “Yerel Yönetimler ve Adalet” Sempozyumuna katıldı.
“Yerel Yönetimler ve Adalet” Sempozyumu İstanbul’da gerçekleştirildi. Sarıyer Belediye Başkanlığının ev sahipliğinde düzenlenen sempozyuma CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise konuşmacı olarak katıldı. Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın da yer aldığı sempozyumda, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Ülke Politikaları Vakfı Başkanı Avukat Hüseyin Karataş'ın yanı sıra Altan Öymen, Murat Karayalçın ile CHP milletvekilleri ve bazı belediye başkanları da hazır bulundu. Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman sempozyuma katılan parti yöneticileri, milletvekilleri ve belediye başkanları ile uzun uzun sohbet ederek gerek ülke ve gerekse partinin durumu ile ilgili görüş alışverişinde bulundu. Parti üyeleri her zaman olduğu gibi Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’a büyük bir ilgi göstererek sık sık fotoğraf çekilmeyi de ihmal etmediler.
Sempozyuma konuşmacı olarak katılan Kemal Kılıçdaroğlu ise partisinin belediye başkanlarının verilemeyecek hiçbir hesabının olmadığına vurgu yaptığı konuşmasında şu sözlere yer verdi, “Yazı yazılıyor, 24 Kasım 2017'de. Beşiktaş Belediyesi dolayısıyla Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü, İstanbul Valiliği'ne yazı yazıyor. 'Beşiktaş Belediyesi görevden alacağız ve açığa alacağız. Bize bilgi ver.' O da veriyor. 1 Aralık'ta Mahalli İdare Genel Müdürlüğü, bir yazı daha yazıyor. 'Sen yazı yazdın ama bu yazıya göre biz açığa alamıyoruz. Bir şeyler daha ilave et ve biz onun üzerine açığa alalım.' diyor. Yani 'Ben seni yiyeceğim, bana malzeme ver arkadaş.' Bu mudur adalet, bu mudur denetim? Bu baskıdır.Yazı yazılıyor, 24 Kasım 2017'de. Beşiktaş Belediyesi dolayısıyla Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü, İstanbul Valiliği'ne yazı yazıyor. 'Beşiktaş Belediyesi görevden alacağız ve açığa alacağız. Bize bilgi ver.' O da veriyor. 1 Aralık'ta Mahalli İdare Genel Müdürlüğü, bir yazı daha yazıyor. 'Sen yazı yazdın ama bu yazıya göre biz açığa alamıyoruz. Bir şeyler daha ilave et ve biz onun üzerine açığa alalım.' diyor. Yani 'Ben seni yiyeceğim, bana malzeme ver arkadaş.' Bu mudur adalet, bu mudur denetim? Bu baskıdır. Zorla istifa ettirilme demokrasilerde var mı? Adalet kavramında böyle bir şey var mı? 'İstifa edeceksin.' Niye istifa edeyim? 'Etmezsen ben sana gösteririm'. Söyle. 'Ailene de baskı yapacağım.' Bir belediye başkanı görevinden istifa ederken kendisini tutamayıp, ağlıyor. 'Hadi bana baskı yaptınız, ailemden ne istiyorsunuz?' Kim yapıyor? Saray hükümeti yapıyor. Binali Yıldırım değil, Saray hükümeti yapıyor. İstedikleri kadar baskı kursunlar, istedikleri kadar üzerimize gelsinler, adalet için yapmayacağımız hiçbir şey yoktur"

Editör: TE Bilişim