Geçtiğimiz Perşembe günü Yalova Belediyesi, yasal olmadığı gerekçesi ile Yalovaspor Çarşısı'nın açılmasına izin vermemişti. Bunun üzerine bir basın açıklaması yapan Yalovaspor Başkanı Hakan Suiçmez durumdan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ve CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce'yi sorumlu tutmuştu. Suiçmez'in bu açıklamasına Salman'dan cevap geldi. Açıklamaların gerçeği yansıtmadığını dile getiren Salman, "Son günlerde Yalova’da Yalovaspor Tesislerinin bulunduğu alanda kurulması planlanan Pazar yeri üzerinden sürdürülen tartışmaların ve bu tartışmalarda sarf edilen ve doğru olmayan sözler nedeniyle bu açıklamanın yapılması zorunluluğu ortaya çıkmıştır.

Pazaryeri açma, kurma yetkisi Belediyelerdedir. Pazar yerini CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin engellediği yönündeki iddialar tamamen asılsızdır.

Yalovaspor yöneticiliği, Basın Sözcülüğü yapmış, Yalovaspor’un zor günlerinde icra tehdidiyle karşı karşıya kalmış milletvekilimizin 'Yalovaspor’u tanımam' sözlerini söylemediği halde Yalovaspor ve Pazar yeri tartışmalarının içine çekilmesi konunun hukuki boyutunu bilmeyenler tarafından bilinçli olarak yapılmaktadır.

Kaldı ki, Yalova Pazarcılar Odası’nın konuyla ilgili yürütmeyi durdurma istemli iptal davası açtığı bilinmektedir, dava sonucuna göre Belediyemiz gerekli adımları atacaktır" diye konuştu.

 

Editör: TE Bilişim