Samanlı Köyü Muhtarı Çetin Pehlivan Samanlı Köyü'nün ilin en hızlı gelişen ve yıldızı parlayan yerlerinden birisi olduğunu dile getirdi. Köyün kısa süre önce gelen doğalgaz sayesinde daha cazip bir hale dönüştüğünü dile getiren Pehlivan buna üniversitenin yakınlığının da eklenmesi ile köyün ciddi bir atak içine girdiğini vurguladı. Bir çok köyde yol sıkıntısı yaşanırken Samanlı halkının çamuru unuttuğunu vurgulayan Pehlivan, "Köyümüz belediye başkanı ile de akraba olunca sıkıntılar azaldı. Kavgalarda bitti. Samanlı 5 yıl içerisinde Yalova’nın en modern köyü olacaktır. Benim muhtarlığım devam ettiği sürece Samanlı Köyü’nü kimse mahalle yapamaz. Ama eğer ülke genelinde bütünşehir uygulaması yapılırsa o zaman bir şey yapamayız” diye konuştu.

Samanlıda yapılaşmaların da iyi gittiğini söyleyen Muhtar Pehlivan, “Ben 20 senedir Samanlı köyü muhtarıyım Yalova Belediyesi Samanlı’ya 70 bin metre parke yaptı. Samanlı’da Bentaltı dediğimiz bölgede 5 milyonluk alt yapı yapılıyor. İlk defa imara açılmayan bir yerde ev olmadan alt yapı yapılıyor. Kanalizasyonu, suyu, yağmur suyu kanalları ve doğalgaz çalışmaları bu bölgede gerçekleştiriliyor” ifadelerini kullandı.

Köyde çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini ifade eden Muhtar Pehlivan, “Samanlı Köyü’nde yapılaşmada epey yoğunluk var. Arsa fiyatları çok pahalandı. Aldı başını gidiyor. Samanlı’da 2 kat imar izni var. Benim gönlüm kat artışının daha fazla olmaması yönündedir. Köyümüze vatandaşlar yazında geliyor kışında geliyor. Samanlı’nın tercih edilmesinin sebebi ise Yalova, Termal ve Çınarcık’a yakın olmasıdır” dedi.

Editör: TE Bilişim