Gazetemizi ziyaret eden MHP Yalova Belediye Başkan adayı Murat Arslanhan Yalova hakkındaki görüşlerini ve hedeflerini paylaştı. Yalova’nın bir cazibe merkezine dönüşmesi gerektiğinin altını çizen Arslanhan, “Yalova genç bir kent. Bugüne kadar bir boyut kazanmış. Yalova 250 bin değil 20 milyon nüfusa hitap eden bir kent. O nedenle tüm planlamaları da buna göre yapmalıyız. Ticaret, turizm, istihdam, eğitim ve diğer tüm alanlar hep bu projeksiyona göre belirlenmek zorunda. Ama ne yazık ki bugüne kadar Yalova’yı yönetenler bu yönde ciddi adımlar atamadılar ve dolayısıyla da vizyon ve yatırım eksikliği oldu. Yapabilecekleri bu kadardı. Bizde şimdi diyoruz ki genç bir kente genç bir başkan lazım.  Bu genç kenti anlayan, bu kenti bölgede pazarlayabilecek ve buraya yatırımcı çekecek bir yapı kuruyoruz biz. Yalova’nın buna ihtiyacı var zaten. Bugüne kadar bu kente hizmet eden herkesten Allah razı olsun. Ama bundan sonra Yalova artık ayağa kalkmak zorunda. Yalova artık bölgede fark oluşturabilen bir il konumuna gelmek zorunda. Bölgenin tercih edilen cazibe merkezi olmalı. Yalova’da bu potansiyel de var. Bu potansiyeli harekete geçirecek birisine ihtiyacı var” dedi.

“Halk değişimi biz dönüşümü sağlayacağız”

Bu seçimde halkın belediye yönetiminde değişim yapacağına inandığını vurgulayan Arslanhan, “Kalitesini ve niteliğini hep dışarıya taşıyan genç yapısına sahibiz. Bu dönüşümler yapılırsa gençlerimiz de Yalova’da kalır. Biz bu seçimin Yalova açısından ciddi bir değişim seçimi olacağına inanıyoruz. Milletimiz yerelde MHP’yi iktidara getirdiği an biz hemen zihniyette ve yönetimde değişimi gerçekleştirecek ve bunu dönüşüme vesile kılacağız. Bu dönüşüm de Yalova’yı geleceğe taşıyacak.  Zihniyetin ve bakış açısının mutlaka değişmesi lazım. Bu seçim MHP’nin seçimi olacaktır. Bizim hiçbir partiye, siyasi görüşe baktığımız yok. Seçim Yalova’nın seçimi. Bu seçim bizlerin geleceğini ilgilendiren bir seçim. Biz MHP olarak bu seçimde kenetlenmek ve Yalova’yı bir yerlere taşımak istiyoruz. Halkında gidişattan memnun olmadığını görüyoruz. Sokakta hangi gence sorarsanız sorun gelecekle ilgili bir umudu heyecanı yok. Gencimiz okuyup Yalova’dan nasıl giderim kaygısında” diye konuştu.

“Meclisi çalıştıracağız”

Belediye meclisinin Yalova için olan her konuda gerekenleri yapması gerektiğini de hatırlatan Arslanhan muhalefet mantığı ile meclis üyeliği yapacaklara da kelimenin tam anlamıyla gözdağı verdi. Arslanhan, “Belediyede kaynakları doğru kullanacağız. İsrafı keseceğiz. Kişisel rantı olanları belediyeden uzak tutacağız. Belediye Meclisini de kesinlikle çalıştıracağız. Ben buradan meclis üyesi olacak herkesi uyarıyorum. Çalışmayacak olanlar meclise hiç girmesinler. Giren de mutlaka çalışacak. Çalışmayanı da halka şikayet edeceğiz. ‘Ben mecliste muhalefet yaparım, tepkimi koyar giderim’ anlayışı artık olmayacak. Meclise seçiliyorsan Yalova’ya yapılan her hizmete emek vereceksin, kafa yoracaksın ve çalışacaksın. Başkan ve yönetimi çalışsın biz gelip gidelim diye kimse düşünmesin. Yalova ile ilgili tartışılması gereken birçok konu var ama gündeme gelmiyor. Yalova Belediye Meclisinde siz hiç istihdam, mesleki hayat, Yalova’nın ticari hayatı gündeme geldi mi? Biz her şeyi dert edeceğiz. Belediyenin asli görevi olmasa da bunu kendimize dert edeceğiz. Bu konularda politika üretmek zorundayız” dedi.

“Yalova’ya yatırımcı çekmek zorundayız”

Yalova’ya yatırımcı çekmek zorunda olunduğuna da değinen Arslanhan, “Yalova cazibe merkezi olmak zorunda. Biz göreve geldiğimizde akademisyenler, siyasi, seçilmiş, sendikalardan bir ekip kuracağız. Bu ekibin görev Yalova’ya nasıl yatırımcı getirilecek, Yalova’da ticaret nasıl canlandırılacak, mesleki eğitim nasıl verilecek, istihdam nasıl arttırılacak bunları araştıracaklar. Biz bu uğurda çalışacak ve inanıyorum ki sonuç alacağız. Gayret olmadan rahmet olmaz” diye konuştu.
 

Editör: TE Bilişim