Yalova Belediye Başkanı kendisini borç üstünden eleştiren AK Parti kanadına adeta açtı ağzını yumdu gözünü, Salman,"Ben sizin borçlarınızı azaltmaya çalışıyorum" dedi. Borçların azaltılması ile ilgili AK parti kanadının önünü kesmeye çalıştığını da dile getiren Salman, "Size dar gelen bana bol gelir" dedi.
Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, belediyenin borç yükünün arttırıldığı yönündeki eleştirilere cevap verdi. Salman AK parti kanadını adeta topa tuttuğu açıklamasında, göreve geldiği günden beri eski dönemden kendisine miras kalan borçları ödemeye çalıştığını dile getirdi. Salman açıklamasında, "Belediye olarak sıkıntı çekiyoruz. Belediye geliri ve mal varlığı olarak belli bir belediye. Yüksek bütçesi ve geliri olan bir belediye değil ki. Gönül çok daha fazla şey yapmak istiyor ama. Bu kadarı mümkün oluyor. Belediyenin borç yükünü arttırmamaya çalışıyoruz. Bakın benden önce belediye birliklere para ödeyemez durumdaydı. Ben bu halde bir belediye devraldım. Bugün AK Parti kanadı çıkıp beni belediyenin borç yükünü arttırmakla suçluyor. Çevirip aynayı önce bir kendi dönemlerine baksınlar.  Onların döneminde yapılan borçları azaltmaya çalışıyorum ben. 60-70 milyon TL borç da Yalova Belediyesi açısından öyle çok da büyük bir borç değil" dedi.
"Kamuoyuna hesap versinler"
Belediyenin SGK'ya olan borçlarının ise bina verilerek ödenmesinin önemli bir fırsat olduğunu ancak AK Parti kanadının bu konuya da siyasi yaklaştığını ve engellediğini vurgulayan Salman, "Bizim en büyük borcumuz SGK'ya olan borçtu. Onunla ilgili de AK Partililer büyük bir hata yaptılar. Yanlış yola girdiler. Ben siyaseten değil, kamu menfaatini düşünüyordum. Hiç bir zaman kullanmadığımız, kullanamayacağımız, bila bedel üniversiteye tahsis ettiğimiz bu binanın bize geri verilmesinden sonra orasının SGK'ya verilmesi ile bu borçtan kurtulacaktık. Bunu satış gibi bir algı ile halka yanlış yansıtmaya çalıştılar ama bu satış değildi. Borca karşı o binanın verilmesiydi. SGK'nın da bu binaya ihtiyacı vardı. Bu sayede Yalova Belediyesi 4-5 milyon TL'lik faiz yükü azaltılacaktı. Şunu net söylüyorum, size dar gelen bana bol gelir. Bu koltuk kimseye baki değil. Bana da baki değil. Kamu kurumunda devamlılık esastır. Beni madem borçla vurmaya çalışıyorlar; o halde samimi olsalardı da o binanın SGK'ya verilmesinin önüne geçmeselerdi. Yalova Belediyesinin SGK'ya olan borcu bitseydi. Bundan da kamu kazançlı çıkardı. Önce bunun hesabını kamuya versinler. Borçtan korkar mıyım korkmam. Borç yiğidin kamçısıdır. Türkiye'ye baktığınızda borçsun belediye bulamazsınız. Ama bize hep subjektif ve at gözlüğü ile bakılıyor. Bunu siyaseten ve kasti yaptıklarını biliyorum. Ben işin siyaset tarafında değil, doğru tarafındayım. Benim önceliğim görev yaptığım Yalova halkının menfaatleridir. Seçim gelince siyaseti konuşurum. Ama şu anda siyaset gündemimde yok. Tek gündem maddem Yalova'ya hizmettir" diye konuştu.
Şirketler iyi durumda
Yalova Belediyesi bünyesindeki şirketlerinde kendi döneminde kurulduğu günden beri ki en iyi noktada olduğuna işaret eden Salman, " Yalova Belediyesinin şirketleri kurulduğu günden beri her zaman kamuoyunun önünde tartışıldı durdu. Bunlar borç batağındaki, siyaseten kullanılan yerlerdi. Ben geldiğimden beri hiç konuşuldu mu. Neden bunu söylemiyorlar. Şirketler kurulduğu tarihten beri en iyi günlerini yaşıyorlar. Orada bile bana taş koymaya çalıştılar. Yönetim kurulu başkanını gerekçe gösterip sermaye artışı  yapmadılar. Ben bunu sakinlikle karşıladım. Ben buna rağmen yönetimdeki profesyonel insanlara inandım. Samimi bir şekilde çalışıyorlar. Oradaki personel geçmiş dönemlerde aylarca maaşını alamamıştı, maaşları bir gün bile gecikmiyor. Terminal yapıldığı günden beri en iyi durumunda. Yalova'ya yakışır bir hizmet veriyor. Herkes memnun" dedi.
"Ütopik projeleri engelledim"
Göreve geldiği günden beri ütopik gördüğü bir kaç proje dışında hiç bir projeyi engellemediğini belirten Salman, " Ben göreve geldiğimden beri hizmetlerin devamlılığı için çalıştım. Geçmiş dönemden gelen hizmetleri devam ettirip tamamladım. Bana ters gelen bir kaç çalışma dışında önüne geçtiğim hiç bir şey olmadı. Çünkü belediyenin ve ülkenin gerçeklerine uymayan hayali, ütopik projeler vardı. Onların peşinden de gitmedim. Kimse kusura bakmasın. Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır." şeklinde konuştu. 

Editör: TE Bilişim