Meclis Başkanı Ali Rıza Alkış, komisyonların bu yöndeki raporunu okuttuktan sonra konuyu tartışmaya açtı. Meclis üyelerinden Mustafa Nurten, Altuğ Doğan, Bahar Doğan, Hasan Nergiz, Tamer Ergün, Mehmet Erdem ve Alaattin Altuntaş, plan değişiklikleriyle ilgili temel endişelerini ve düşüncelerini dile getirdi. Başkan Alkış, planla ilgili son sözü ise meclislerin söyleyeceğinin altını çizdi.

 

Altuğ Doğan, “Siyaseten meclisler yıpratılır”

 

Altuğ Doğan’ın, planlamada bir tehlikenin söz konusu olduğunu, bununla ilgili tüm kurumlar çalışmalarını yaptıktan sonra meclise tek taslak olarak gelecek olan teklifin reddedilmesi durumunda bunun siyaseten İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi’ne yönelik eleştiri ve yıpratma amacıyla kullanılacağı uyarısında bulunması üzerine Meclis Başkanı Ali Rıza Alkış, son sözü söyleyecek olan kurumun meclisler olduğunu hatırlattı.

 

“Tek taslak oluşturulana kadar gündemimize gelmeyecek”

 

Alkış, “Endişe edilecek bir durum yok, son sözü söyleyecek olan meclislerdir. Ancak, Valiliğin 25 binlik planla ilgili oluşturduğu komisyon, çalışmasını 29 Haziran’da tek taslak haline getirilmiş olarak bize sunacak. Valilik onayında yapılan çalışmanın tek taslak haline getirip bize sunulana kadar, bize ulaşmış hiçbir belediye talebi yoktur. Dolayısıyla bir taslak gelmeden bizim meclis olarak böyle bir karar almamız da söz konusu olamaz” diye konuştu. Valilik tarafından oluşturulan içinde belediyelerin, özel idarenin ve il müdürlüklerinin bulunduğu komisyonların hazırlayacağı tek taslak, meclis gündemine gelene kadar, konunun gündemden düşürülmesi oy birliğiyle kabul edildi.

 

Editör: TE Bilişim