Halk arasında Roman Mahallesi olarak bilinen Bağlarbaşı Mahallesi'nde hayata geçirilmeye çalışılan Kentsel Dönüşüm Projesi'nde son sözü Cumhurbaşkanı söyleyecek.TOKİ yetkilileri ile İstanbul'da 2. bir görüşme daha yapıldığını dile getiren AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel, " Şu an planlama yapıldı ancak mutabakat sağlayamadık. Yapılan proje maddi bir zarar getiriyor, bunu indirgemeye çalışıyoruz. Projeyi Başbakanımıza ve Cumhurbaşkanımıza kadar çıkarıp, bir kısmını hükümetin finanse etmesini sağlamak durumunda kalabiliriz" dedi.
Yalova Belediyesi’nin Roman Mahallesi olarak adlandırılan alanla ilgili olarak yapmış olduğu kentsel dönüşüm planı onaylanmış, belediye ile Toplu Konut İdaresi (TOKİ) arasında projeyle ilgili görüşmeler de bir süre önce başlamıştı. Roman Mahallesinde yapılacak projeyi yakından takip ettiğini ve gereken desteği verdiğini söyleyen AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel, oldukça önem arz eden projeye ‘Yalova Belediyesi, muhalefet bir belediyedir’ gözüyle bakmadığını söyledi. Milletvekili Demirel, “Her kaybettiğimiz günü, ayı ve yılı Yalova kaybeder ve doğal olarak bizler kaybederiz” diye konuştu.
 “Kentsel dönüşüm daha önceki dönemlerde ortaya atılmış, şimdiki belediyenin de takip ettiği, siyasi iktidar olduğumuz için bizim de içinde olduğumu bir projedir” diyen Milletvekili Demirel, “Kentin bütünün ilgilendiren konularda ‘Yalova Belediyesi, muhalefet bir belediyedir’ gözüyle bakmıyorum. Her kaybettiğimiz günü, ayı ve yılı Yalova kaybeder ve doğal olarak bizler kaybederiz. Benim mezarım da Yalova’da olacak. Yalova’nın zaman kaybına siyaseten tahammül etmem, rıza da göstermem. Orada belli bir alanın kentsel dönüşümü söz konusu. Şu an planlama yapıldı ancak mutabakat sağlayamadık. Yapılan proje maddi bir zarar getiriyor, bunu indirgemeye çalışıyoruz. Projeyi Başbakanımıza ve Cumhurbaşkanımıza kadar çıkarıp, bir kısmını hükümetin finanse etmesini sağlamak durumunda kalabiliriz. Kolay bir hadise değil” ifadelerini kullandı.
‘Yalova için çok iyi bir iş olur’..
Projenin hazır olduğunu ve startının verilmesinin beklendiğini söyleyen Demirel, “Projeyi o yöre halkına bu projeyi kabul ettirmek gerekiyor. Orada hak sahipleri var, hak sahibi olmayanlar da var. Hak sahibi olmayanları ne yapacaksın? Daire alabiliyorlarsa TOKİ uzun vadeli daire satabilir. Ancak barakada yaşayan insanı daireye nasıl adapte edeceksiniz ve nasıl ikna edeceksiniz? Belediye yeni bir yaşam alanı kazandırmak durumunda da kalabilir. Bu sıradan bir kentsel dönüşüm gibi değil. Başarabilirsek Yalova için çok iyi bir iş olur, başarmak için de çalışıyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim