SP Yalova İl Teşkilatı Uygulama Oteli'nde aday tanıtım programı gerçekleştirdi. Programa Genel Başkan Yardımcısı Atik Akdağ ve GİK Üyesi Ahmet Kurt da katıldı. Toplantının açılışında ülke gündemine yönelik açıklamalarda bulunan SP Genel Başkan Yardımcısı Atik Akdağ ülkenin riskli bir süreçten geçtiğini söyledi. Atik, "Yaşananlar tüm olayların tek merkezden yürütüldüğünü gözler önüne sermiştir. Çözüm sürecindeki gelişmeler de buna bağlıdır. Biz her seferinde çözüm sürecine destek verdiğimizi terör belasının bitmesi ve anaların daha fazla ağlamaması gerektiğini söyledik. Hep çözümün yanında yer aldık. Ancak süreç başından beri şeffaf bir şekilde ilerlemiyor. TBMM başta olmak üzere hiç bir parti süreçle ilgili yeterli bilgilendirilmiyor. Gelinen noktada çözüm süreci tıkanmış görünüyor. Terör örgütü ve hükümet karşılıklı olarak bir birini suçlayıcı açıklamalarda bulunuyor. Verilen sözlerin tutulmadığından dert yanıyor. Biz suçlamaların ne anlama geldiğini karşılıklı ne gibi sözler verildiğini bilmek istiyoruz. Biz sürecin nasıl başladığını bilmediğimiz gibi neden tıkandığını da bilmiyoruz. 

Öte yandan hemen yanı başımızda yaşananlar ortada. Şu anda Suriye'ye bir askeri müdahale gündemde. Biz bu müdahalenin amacının iyi niyetli olacağına inanmıyoruz. Tıpkı Irak'da olduğu gibi Suriye'nin de bölünmesi amaçlanıyor. Ancak buraya yapılacak askeri bir müdahalede kaybeden sadece Suriye değil Türkiye ve tüm İslam coğrafyası olacaktır. Kazanan ise Haçlı zihniyeti, Siyonizm ve silah tüccarları olacaktır. İslam coğrafyasında yaşananlar Büyük Ortadoğu Projesi'nin bir yansımasıdır. En vahim olanı ise Türkiye'nin bu projeye ve sürece destek veriyor olmasıdır. Unutulmamalıdır ki asıl hedef Türkiye'dir. Türkiye ise AB ve ABD ile hareket ederek celladından medet ummaktadır" dedi.

Ardından SP'nin 4 ilçe ve 1 beldede ki belediye başkan adayları açıklandı. Buna göre Armutlu'da Osman Erbaş, Çınarcık'da Ömer Dursun, Çiftlikköy'de Rahmi Selim, Termal'de Murat Akan ve Taşköprü'de ise Hasan Boyun SP'sinin belediye başkan adayları oldular.

Adayların açıklanmasının ardından söz alan SP Yalova İl Başkanı Celal Korkmaz ise, "SP olarak 14 belediyenin 14'üne de talibiz. Bu seçimlerin sürprizi SP olacaktır. Bunu herkes görecektir" diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim