SP Yalova İl Teşkilatı 5. Olağan Kongresi Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Kongreye SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak'da katıldı. "Başbakan Kamalak" sloganları ile karşılanan Mustafa Kamalak salona da alkışlar eşliğinde girdi. Kongre divanın oluşturulması ile başladı. Divan Başkanlığına eski Bakanlardan Celalettin Toker başkanlık etti. Ardından SP İl Başkanı celal Korkmaz kürsüye gelerek bir konuşma yaptı. 3 yıldır birlikte çalıştığı yönetim kurulu üyelerine teşekkür eden Korkmaz, "Bu 3 yılda aralarında bir yerel seçiminde olduğu çok öneli çalışmaları birlikte yürüttük. Bu kongre sonrasında oluşacak yönetimle de partimizi genel seçime taşıyacak ve birlikte çalışacağız. Bu süreçte de bundan önce olduğu gibi elimizden gelenin en iyisini ortaya koyacağız" dedi. 

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Mustafa Balta ise konuşmasında, "Türkiye ve Dünya'nın içinde olduğun durum içler acısı. Biz ise hakkı yeryüzüne hakim kılmak için çalışıyoruz. Bu ülkede tüm kötülükler hep özgürlük diye diye geldi. Yıllarca bu halkı hep kandırdılar" diye konuştu.
Kamalak'a Ak Parti Süprizi

Kongrede partililere hitap eden Mustafa Kamalak konuşması öncesinde, "Keşke il başkanlarımız İbrahim Büyük Gümüş, Ömer Fitoz ve Temel Coşkun'da birer konuşma yapsalardı" dedikten sonra bu isimlerin Ak Parti'ye geçtiklerini öğrenince, "Olsun arada savrulmalar da olabilir. Hayırlısı. Dönüp gelecekleri yer burasıdır ama kendileri zarar eder" diyerek sözlerini toparladı.

Hükümete Dış Borç Üzerinden Yüklendi

Ardından hükümeti dış borç üzerinden eleştiren Kamalak, "İktidar sahipleri IMF'ye olan 23 milyarlı borcu ödedik diye öğünüyorlar. İyi de şu 10 yıl içerisinde sadece dış borca ilave ettiğin 306 milyar dolardan ne haber. Siz işbaşına geldiğinizde 80 küsür yıllık Türkiye Cumhuriyeti devletinin dış borcu 129 milyar dolardı. Şimdi ise dış borç 450 milyar dolar. Toplam dış borç, devlet borcu sıcak parayı da hesaba katarsak 800 milyar dolar. Henüz doğmamış bebeler borçlu olarak dünyaya geliyor. Her bir bebek 7 bin 500 dolar borçlu olarak doğuyor. Hükümet borcun olmadığı gibi bir hava estirmeye çalışıyor. IMF'ye olan borcu kapattıklarını söylüyorlar. İyi de IMF'ye olan borç devede kulak bile değil. Madem ki siz borçları kapattınız bütçenin borçlar hanesindeki faiz karşılığı olan 54 milyar TL nedir" dedi.

Konuşmaların ardından tek liste ile gidilen seçimde delegelerin tamamının oyunu alan Celal Korkmaz yeniden İl Başkanlığına seçildi.


Editör: TE Bilişim