Saadet Partisi  Yalova Merkez İlçe 5. Olağan Kongresi   Belediye Nikâh Salonunda gerçekleştirildi. Kongreye Genel  İdare Kurulu Üyesi Mustafa Balta ,Yalova İl Başkanı Celal  Korkmaz , İlçe başkanları  yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.

Kongrenin başlangıcında Milli Görüş hareketinin kurucusu, Prof. Dr. Necmettin Erbakan anısına hazırlanan bir sinevizyon sunumu yapıldı. Sinevizyon gösterimi salonda duygulu anların yaşanmasına neden oldu.

Kongre divanı başkanlığını Kemal Polat’ın yaptığı divan heyetinde, Fazıl Özyıldırım , Neşet Saday  görev aldı. İstiklal marşının okunmasını takiben Mehmet Emin Vural geçmiş dönem faaliyet raporunu sundu. Oylanan rapor oy birliğiyle kabul edildi.

Kongrenin açılış konuşmasını  merkez İlçe başkanı Necmettin Harputoğlu gerçekleştirdi.  Sözlerine Milli Görüşün lideri Necmettin Erbak'ı rahmetle anarak başlayan Harputoğlu, "Bundan tam 3 yıl önce bize tevdi ettiğiniz emaneti ben ve arkadaşlarım laikiile yerine getirebilmek için büyük bir gayret gösterdik. Bundan sonrada aramıza katılan yeni yönetim kurulu üyelerimizle birlikte yaşanabilir bir Türkiye, Yeniden büyük Türkiye, Yeni ve adil bir dünya kurmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz “ dedi.

Kongrede Saadet Partisi İl Başkanı Celal Korkmaz da bir konuşma yaptı. Korkmaz konuşmasında Ortadoğu ve İslam dünyasının kan ve göz yaşı ile boğulduğunu ve bunun tek çözümünün İslam birliği olduğunu İslam birliği kurulmadan dünyaya huzur ve barışın gelemeyeceğini söyledi .

Ardından görevi devir alan ilçe seçim kurulu teklif edilen listeyi sundu. Tek liste halinde seçime gidildiğinden sandık kurmaya gerek görülmedi. Oylamanın açık oylama usulü ile yapılacağını ilan etti. Teklif edilen liste oy birliğiyle kabul edildi. Saadet partisi merkez ilçe başkanlığına yeniden Necmettin Harputoğlu seçildi.

 

 

Editör: TE Bilişim