Saadet Partisi Yalova milletvekili adayı Mustafa Balta ve Doğan Doğru Kadıköy Elmalık ve Kazımiye köylerini ziyaretinde önemli açıklamalarda bulundu.
Yaklaşan 1 Kasım seçimlerine yönelik çalışmalarını iddialı biçimde sürdüren Saadet Partisi Yalova’yı karış karış gezerek tecrübeli ismi Mustafa Balta ve Yalova’nın sevilen simalarından Doğan Doğru için destek istedi. Yalova’nın sorunlarından ülke gündemine önemli açıklamalarda bulunan Balta ekonomik vaatlerini şöyle sıraladı, "Saadet iktidarında öncelikle iç ve dış borçlanmanın temel nedeni olan ekonomik program değiştirilecek, onun yerine Adil Ekonomik Düzen kurulacaktır. Kamu borçlanmalarında şeffaf ölçütler belirlenecek ve halk devletin neden ve nasıl borçlandığını bileceği bir düzen kurulacaktır.Havuz Sistemi (Kamu Tek Hesabı) yeniden kurulacak, böylece kaynak israfı önlenecektir.Borç-faiz-borç sarmalından çıkılmasıyla, bütçeden yapılan yıllık ortalama 50 milyar TL’lik faiz ödemesi önlenecektir.Saadet iktidarında, adil vergi politikaları uygulanacak, vatandaş ağır vergiler altında ezdirilmeyecektir. Etkin vergi denetimi ile kayıt dışı ekonomi ortadan kaldırılacak ve devletin gelirleri artırılacaktır. Asgari ücret açlık sınırından fazla olacak ve asgari ücretten vergi alınmayacaktır.Vergi mevzuatı tek bir kanun çatısı altında toplanacak ve herkesin anlayabileceği öz ve fazlaca yoruma açık olmayan bir şekilde düzenlenecektir" 
1 kasım seçimlerinde baraj meselesine değinen Balta sözlerine şöyle devam etti, "Bu seçim adeta sıfır barajla gidiyoruz yani baraj yüzde 10 olmasına rağmen AYM (Anayasa mahkemesi) 148. maddesi 3.fıkrasına dayanarak bireysel başvuru hakkının verilmesinden dolayı eğer parti herhangi bir ilde yeteri kadar oy alırsa baraja rağmen hakkı sahibine teslim ediyor" 
Editör: TE Bilişim