Sugören Köyü Muhtar adayı Kadir Tosun, köyün artık hak ettiği hizmetleri almasının zamanının geldiğini dile getirdi. Bu nedenle vizyonu ve liyakati olan bir adaya ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Tosun, “Bu aday da benim” dedi.
Tosun 31 Mart Yerel seçimleri öncesinde köye yönelik vaatlerini de bir biri ardına sıraladı. İşte muhtar adayının seçilmesi durumunda köye yapmayı vaat ettiği hizmetler;

“Köy muhtarlığımıza ait minibüslerimizi halkımıza yakışan şekilde geniş, ferah ve kilmalı araçlarla değiştireceğiz. Köyümüz halkına ait cemiyetlerimizde cemiyet sahibinin ücret alınmayacak. Bu hizmeti tamamen muhtarlık bünyesinde finanse edilecek.

Biz hangi devirde yaşıyoruz? Benim ablalarım, bacılarım, kardeşlerim şu anda yemekhanede elle bulaşık yıkıyorlar. Bu yemekhaneye hemen bulaşık makinesi getireceğiz. Düğün salonumuzdan alınan ücretlerinin tamamını Sugören Köyü Spor Kulübümüze aittir. Spor kulübümüze ve de gençlere her zaman destek olacağız. Özellikle maç günlerinde sporcularımıza araç desteği sağlayacağız. Maşatlık mesire alanı aile çay bahçesi olarak halkımıza sunulacak. İşletmeciliği ise Sugören spor kulübümüze ait olacak. Yanındaki çocuk parkı da düzenlenecek. Arsa arazi ve tarlalarımıza giden yol yasal fakat kullanılmaz halde olan tüm yollarımızı yaz kış ulaşabileceğimiz şekilde işler hale getireceğiz ve bunu yaparken kimsenin hakkını kimseye yedirmeyeceğiz.Köyümüzün Doğalgaza kavuşabilmesi için gerekli tüm çalışmaları yapacağız.Köy içi ve çevresinde çocuklarımızı, bayanlarımızı rahatsız eden tüm başıboş hayvanları toplatıp ıslahını sağlayacağız.1 Nisan'dan sonra 6 ayda bir köyümüz halkıyla yapılan toplantılarda köyümüz halkına gelir - gider hesabı vereceğiz. Köylülerimizin fikirleri, talepleri, ve de görüşleri bizim için kıymetlidir köyümüzü beraber şeffaf bir şekilde yöneteceğiz. Ve de yapacağımız bu toplantılarda köy muhtarlığımıza ait gelir ve giderleri açık bir şekilde paylaşacağız.Köyümüze ait muhtarlık binası Arsa Tarla Satış Ofisi değildir. 1 Nisan'dan sonra muhtarlık binamızı gerçek sahipleri halkımızın hizmetinde olacak.Sugören'e susuzluk yakışmaz. Köyümüze daha büyük kapasiteli yeni bir su deposu projesi hemen başlatılacak.Köyümüz orman köyü ama ormandan niye faydalanamıyoruz? Bize niye ihtiyaç maktası verilmiyor. Bu konu orman müdürlüğü ile görüşülüp bir an önce neticeye bağlanacaktır.Mezarlığımızın düzenlemesi ve temizliği düzenli olarak yapılacak.Bir köyün güzelliği ve temizliği tuvaletlerinden belli olur, ben bir vatandaş olarak utanıyorum bunu halkımıza yakışır bir şekilde kullanılır bir hale getireceğiz.1 Nisan benim doğum günüm. Önümüzdeki 1 Nisan'da köyümüze hizmetkar olarak yeniden doğacağım. Destek sizden, hizmet bizden.Hizmette sınır yoktur?Yenilik zamanı geldi. Takdir sizden hizmet bizden”

Editör: TE Bilişim