Kent Konseyi Genel Kurulu, Raif Dinçkök Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Toplantının Divan Kurulu Başkanlığına Recep Hayri Eren, başkan yardımcılığına Halit Güleç, yazmanlığına ise Nurten Anıl seçildi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, "Sivil toplum olmadan bir kentin devamlılığı sağlam ayaklar üzerine basamaz. Gelişmiş ülkelerde bu böyle. Kent Konseyi'ni Yalova için son derece önemsiyorum" dedi.

Yalova küçük bir kent olduğuna vurgu yapan Salman, şöyle konuştu: "Siyaset ötesi olması gereken Kent Konseyi siyasallaştırıldı. Bundan Yalova zarar gördü. İnşallah bunu aşarız ve Kent Konseyi Yalova'nın ağabeylik görevini yerine getirir. Kent Konseyi her ne kadar gönüllü kuruluş olsa da taşın altında elinin olması gerekiyor. Bizi bu sivil güç doğru yönlendirmesini istiyoruz. Bundan önce ne olduğu beni pek bağlamıyor. Artık geleceğe bakmalıyız. Kent Konseyi başkanı olacak kişi bizi her zaman uyarsın, öneriler getirsin. Ben Yalova'yı Yalovalılarla yönetmeye geldim"

Toplantıda ardından Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Seçimi ve Yönetim Kurulu Başkanı seçimi yapıldı. Genel Kurulda başkanlık için Şükrü önder,  Ömer Fitoz ve Özcan Akçay aday oldu. Yapılan ilk oylamada Önder 74, Fıtoz 44, Akçay 9 oy aldı. Oylamanın ardından Fıtoz ve Akçay adaylıktan çekildiğini açıkladı. Üye tam sayısının 3'te 2'si sağlanmadığı için 2. Tur oylama açık şekilde yapıldı. Açık oylamada oyçokluğuyla Şükrü Önder başkan seçildi.
Oylama sonrasında tebrikleri kabul eden önder yaptığı açıklamada, "Katılımcılara teşekkür ediyorum ilgi memnun etti. Şu ana kadar çalışanlara teşekkür ediyorum. Adaylar beni sevindirdi. 3 kişiden biri başkan olacaktı. O da bana nasip oldu. Yürütme Kuruluna 17 kişi seçilecek ama 180 üyenin de aktif olmasını istiyorum. Yalova için projelerimiz var. Belediyeye ve valiliğe projelerimizi sunacağız" dedi. 

Editör: TE Bilişim