Hangi kentin bir otel yapılarak turizm patlaması yaşadığını soran Tangürek, “Halkı aptal yerine koymayın” dedi. Tangürek, AKP İl Başkanı Mustafa Pehlivan’a da arboretum sürecindeki çelişkili tavırlarıyla ilgili olarak, “Açtığın davanın neresinde duruyorsun şu an” diye seslendi. Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal’ın, CHP Grupbaşkanvekili ve Yalova Milletvekili İnce’ye yönelik ‘ahlaksız ilişkiler uzmanı’ nitelemesine ise, “Kişinin bunu anlayabilmesi için kendisinin daha büyük bir uzman olması lazım” diye yanıt verdi.

“Maşallah dilleri çözüldü”

CHP il binasında düzenlediği basın toplantısında AKP İl Başkanı Mustafa Pehlivan ve Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal’ın açıklamalarına yanıt veren CHP Yalova Merkez İlçe başkanı Burçin Tangürek, “Dilleri çözüldü maşallah. 1 aydır gezi parkıyla ilgili konuşamayanların akıl       tutulması devam ediyor.  Meydanlardaki vatandaşların tepkisini bile üzerlerine  almayacak kadar gözleri kararmış demekle yetineceğim. Gelelim arboretum meselesine;  Arboretum Ağaç  Müzesi değil miydi? Orası zaten ağaç müzesiydi. Kimse depremi bahane etmesin. 10 yılda iki yerel iktidar gördü Yalova. Ağaç müzesi siyasilerin göz diktiği bir rant kapısı görülerek paraya çevrilme yoluna gidildi” dedi.

“Pehlivan, açtığın davanın neresindesin?”

Tangürek, “Biz dava açtık diyorsun Sayın Pehlivan açtığın davanın neresinde duruyorsun şu anda. Hükümet sensin, yerel iktidar da sen oldun. Satış yapılmasın diye dava açılamayacağından yine satışı bozmak için dava açtın. Bu dava da satılmasın diye değil miydi. Açtığın davada samimi isen devamını getirirdin. AKP’ yi aklamaya çalışan beyanatları bu halk yemez artık. İl genel meclisinden 25,000 lik tadilat yetkisi Bakanlığa devredilmeseydi ne yapacaktınız. Hepsinin ucu dönüp dolaşıp  AKP’ye ve mevcut Belediye Başkanınıza geliyor” diye sözlerini sürdürdü.

“Yalova’nın önünü açacak turizm’ hikayedir”

Tangürek, “Belediye Başkanı Kentin önünü açacak Turizmden bahsediyor. Bakanlıkta plan özel proje alanı yapılıyor. Halkı aptal yerine koymayın. Yalova’nın önünü açacak Turizm hikaye. Hep beraber buradayız, göreceğiz Yalova’nın önünü açacak Turizm Yatırımını. Kaldı ki Residans değil Otel bile olsa Dünya ‘da hangi otel bir kentin önünü açmış saçmalamayın arkadaşlar. Ürgüp, Göreme, Pamukkale , Ağrı Dağı, Kaçkarlar,Kaş vesaire hangisinde Turizm bir otel sayesinde patlamış. Hepsinin Turist çekmesinin kendine has nedeni var. Rant meselesinin üstünü Turizm patlamasıyla çözmek isteyenleri Halk 2014 de çözecek göreceksiniz. Son sözüm sayın Yalova Belediye Başkanına .Sayın Grup başkanvekilimize sarfettiği çirkin sözlerden ötürü kınıyorum.Bir insanın Ahlaksız ilişkiler uzmanı olduğunu anlayabilmek  için ,kendisinin bu konuda daha büyük bir uzman olması lazım” diyerek açıklamasını bitirdi. 

Editör: TE Bilişim