CHP Kurultayında Yalova'dan PM'ne aday olan CHP Yalova eski Merkez İlçe Başkanı Burçin Tangürek kendisine yönelik, "Paraşütçü" eleştirilerine cevap verdi. Tangürek kendisine Yalova delegasyonunun oy vermediğini buna rağmen 70 oy aldığını dile getirerek, " 18. Olağanüstü Kurultay, CHP ‘ye yakışır bir şekilde yani birlik ve kardeşlik havasında geçti. Genel başkanım, Kılıçdaroğlu, ortaya koyduğu listeyle ilk gün İnce’nin aldığı oylara bakarak uyarıları ciddiye aldığını göstermiştir. Parti içi demokrasinin çalışabilmesi için 600'e yakın aday kendisini anlatma fırsatı buldu. Tabii bu arada herkesin gözü, PM listelerindeydi. Listelerde kimin olacağı, kimin 'çizik yiyeceği' ya da listeyi kimin deleceği merak ediliyordu. Cumartesi günü saat 18.00 sularında salona gelen liste, Kılıçdaroğlu'nun yüzünü tamamen örgüte döndüğünü ve tabanın taleplerine daha çok kulak vereceğini ortaya koydu.

 Ben bu listeyi beğendim. Bu liste örgütün taleplerini karşılayan ve örgüte kendisini daha değerli hissettiren bir anlayışla oluşturulmuş. Bu listeye kimsenin itiraz edeceğini sanmıyorum. Ve liste, bölgesel dengeleri de dikkate alarak, Türkiye'nin her yerinden temsilcileri içinde barındırıyordu. Bakın, CHP delegesi, dışarıda aranan mucizenin aslında içeride ve çok yakınımızda olduğunu göstermiştir. Emekli Müftü, Beyoğlu ve Üsküdar Belediye Başkan Adayı, CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes'in seçimlerde birinci sıraya oturması, ana muhalefet partisine yönelik oluşturulmaya çalışılan 'dinsiz partisi' algısını kırmakta önemli bir etken olmuştur. Diyarbakırlı Tanrıkulu'na özellikle Karadeniz'den yüksek oy çıkması da üzerinde durulması gereken bir noktadır. Karadeniz delegesinin ve dolayısıyla seçmeninin Kürt sorununa bakışının değiştiği görülmektedir. Ki; bu işaretler Cumhurbaşkanlığı seçiminde de ortaya çıkmıştı. 'Burçin Bey, sayın genel başkanımız dengeli bir liste yapmış. Bu listede bir iki çizik atarım, diğerlerine dokunmam' diyen delegasyon çoğunlukta idi ve nitekim de öyle oldu.Ben salondaki hiçbir anahtar listede yok idim.Buna rağmen sandıkları teker teker sonuna kadar bekledim sonuçta adayım.Bütün sonuçları sandık sandık aldım. Sakarya, Kocaeli, Bursa,ve Yalova delegasyonundan oy çıkmamasına rağmen 70 oy aldım. Bu bana ve Yalova’mıza ciddi bir mesajdır. Genel başkan yardımcısı, PM üyesi ve milletvekillerimizin sandıklarından 7 oy çıkması da benim için manidardır. Ekip arkadaşlarımla birlikte Yalova’mızı üst düzeyde temsil ettiğimizi düşünüyorum.

Onlara da teker teker teşekkür ediyorum. Salonda çok ter döktüler bin 200 kişilik delegasyon mücadelesi az bir şey değil. Yalova’dan ilk gün manevi desteğe gelen 40 kişilik partilim dışında 7 kişilik ekiple Çankaya’da bir otelde çalışma üssü oluşturduk. Benim için en önemli kazanım delegasyonun benim paraşütçü değil, tabanın sesi olduğumu anlamış olmasıdır.Keza adayların aldığı oya bakarsanız paraşütçülerin salona iniş yapamadıkları da ortadadır.

Sandık sonuçları, Kılıçdaroğlu'nun yeni dönemde nasıl davranması gerektiğini tartışmasız bir şekilde ortaya koymuştur. Kılıçdaroğlu, tabanının taleplerini politik söylemlere çevirmeli ve yeni bir sinerji yaratmalıdır. PM listesi, bunu yapabilecek fırsatı vermiştir.  Yeni PM listesi, uyumlu bir çalışma olanağı yaratacaktır. Başarılar diliyorum.

Az önce de dediğim gibi; ben bu listeyi beğendim ve yeniden umutlandım. Ankara'dan da bu duygularla döndüm. Kılıçdaroğlu CHP'yi yeniden iktidar hedefine odaklamıştır. CHP Yalova örgütü de kendisini buna göre hazırlamalıdır" dedi.

 

Editör: TE Bilişim